Shop
Chris Harper klimt naar de vierde plek algemeen klassement UAE Tour

Chris Harper klimt naar de vierde plek algemeen klassement UAE Tour

Chris Harper is naar de vierde plek van het algemeen klassement van de UAE Tour geklommen. De Australiër eindigde in de tijdrit als 24e op 52 seconden van winnaar Filippo Ganna. Jonas Vingegaard was met een dertiende plek de snelste renner van Team Jumbo-Visma.

De korte tijdrit van dertien kilometer begon en eindigde op het eiland Al Hudayriyat. Kort voor de start van de etappe werd bekend dat David Dekker in de rode leiderstrui van start zou gaan. De huidige leider Mathieu van der Poel stapte met zijn ploeg uit de wedstrijd door een positieve coronatest van een staflid. Dekker wist de leiderstrui niet vast te houden en stond deze aan het eind van de dag af aan Tadej Pogacar. De jonge Nederlander staat nog wel in de top tien van het algemeen klassement.

 / 

"Ik had misschien wel wat sneller willen zijn, maar er zat nu niet meer in. Ik heb vandaag alles gegeven wat in mijn benen zat."

Chris Harper

Harper kijkt terug op een goede tijdrit: “Ik had misschien wel wat sneller willen zijn, maar er zat nu niet meer in. Ik heb vandaag alles gegeven wat in mijn benen zat.” Hij verloor een halve minuut op Pogacar en houdt hiermee een mooi vooruitzicht op een korte eindklassering. “Morgen staat een zware etappe op het programma met de finish bergop. Ik ga nu zo goed mogelijk proberen te herstellen om morgen weer een goede kans te geven.”

"Chris is na gisteren en vandaag onze klassementsman. Hij heeft goed standgehouden."

Addy Engels

Ploegleider Addy Engels is positief gestemd over Harper en zijn stand in het huidige klassement. “Chris is na gisteren en vandaag onze klassementsman. Hij heeft goed standgehouden en heeft het vooruitzicht op een korte eindklassering. Daarnaast rijdt Jonas vandaag een hele sterke tijdrit.” Jos van Emden eindigde als vijftiende, zes seconden achter Vingegaard. “Jos startte heel sterk, maar het lukte hem helaas niet om dit het tweede deel van race door te trekken.” aldus Engels.

Gerelateerde updates