Shop
Brons voor Kooij op wereldkampioenschap beloften

Brons voor Kooij op wereldkampioenschap beloften

Olav Kooij heeft op het wereldkampioenschap voor beloften de bronzen medaille behaald. De negentienjarige Kooij kwam vlak na de Italiaan Baroncini en de Eritreeër Ghirmay over de finish in het Belgische Leuven.

De nieuwe wereldkampioen ontsnapte in de slotfase en wist uit handen te blijven van het gereduceerde peloton. In de laatste twee kilometer werd Kooij in de voorste gelederen vergezeld door onder anderen Mick van Dijke, maar laatstgenoemde schoof onderaan de Sint Antoniusberg weg. Daardoor kon Van Dijke zich niet meer mengen in de debatten.

Kooij keek met gemengde gevoelens terug op zijn bronzen plak. "Van de ene kant ben ik trots dat ik op het podium sta, maar aan de andere kant is er toch ook een beetje teleurstelling vanwege het mislopen van de wereldtitel en die prachtige regenboogtrui. We hadden de hoop om voor de overwinning te kunnen sprinten. Dat was ook het doel bij het ingaan van de laatste ronde. Ik denk dat we als ploeg er alles aan hebben gedaan. Jammer dat Mick viel, want hij was in de voorbereiding op een sprint misschien wel bezig aan een cruciale beurt. We kunnen onszelf niets kwalijk nemen en hebben een goede wedstrijd gereden. Het was prachtig om dit WK te rijden tussen al die enthousiaste fans. Dat zorgde voor een gave sfeer."

Gerelateerde updates