Shop
Boven pakt eerste beloftenzege in Baltyk Tour

Boven pakt eerste beloftenzege in Baltyk Tour

Lars Boven heeft de tweede etappe van de Albertina Baltyk - Karkonosze Tour gewonnen. De negentienjarige renner van Jumbo-Visma Development Team behaalde in Polen zijn eerste zege bij de beloften.

In het begin van de etappe ontsnapte Boven tezamen met zijn landgenoot Thijs de Lange. In de slotfase kon Boven het aanstormende peloton nipt voorblijven. Boven neemt ook de leiding over in het algemeen klassement en start de afsluitende etappe van morgen in de gele leiderstrui. De zoon van Team Jumbo-Visma-ploegleider Jan Boven zet het aantal overwinningen van Jumbo-Visma Development Team in 2020 op acht.

Boven is erg blij met zijn eerste overwinning als belofte. “Thijs en ik hebben de hele etappe volle bak gereden. We hadden een maximale voorsprong van anderhalve minuut, maar die liep langzaam terug. Na de laatste bocht ben ik begonnen met sprinten, waardoor ik nog net voor het peloton bleef en de overwinning pakte. Het gaf een heel goed gevoel toen ik de streep passeerde. Dat was een bijzonder moment.”

“We hebben geen echte sprinter mee in deze wedstrijd”, aldus ploegleider Robert Wagner. “Dan blijft er nog één optie over om tot succes te komen en dat is aanvallen. Dat hebben de mannen tijdens de eerste etappe gedaan en vandaag weer. Het is super dat Lars het vandaag heeft afgemaakt. Daarnaast heeft hij ook de leiding in het algemeen klassement gepakt. Morgen volgt nog een lastige rit en zijn voorsprong is niet heel groot, maar we gaan er alles aan doen om de eindoverwinning te behalen.”

Gerelateerde updates