Shop
Boven eerste leider Istrian Spring Trophy na winst in proloog

Boven eerste leider Istrian Spring Trophy na winst in proloog

Lars Boven heeft de proloog in de Istrian Spring Trophy gewonnen. De negentienjarige renner van Jumbo-Visma Development Team was een fractie sneller dan de Duitser Henri Uhlig.

De proloog, die pal langs de Adriatische kust liep, bedroeg slechts één kilometer. Voor Boven is het zijn eerste overwinning van het seizoen en zijn tweede in de beloftencategorie, nadat hij vorig jaar een etappe won in de Baltyk Karkonosze Tour. Voor zijn ploeg Jumbo-Visma Development Team is het de tweede seizoenszege. Finn Fisher-Black finishte eveneens in de top tien. De Nieuw-Zeelander eindigde zesde.

"Een mooie overwinning voor mij en de ploeg"

Lars Boven

“Het was zaak om zo snel mogelijk op snelheid te komen”, aldus de winnaar van de dag. “Ik ben zo hard mogelijk gestart. Halverwege het parcours zat er een terugdraaiende bocht, waarna ik weer terug op snelheid moest komen. Vanaf toen was het volle bak voor de laatste vijfhonderd meter. Het bleek genoeg voor de winst. Een mooie overwinning voor mij en de ploeg.”

Ploegleider Robert Wagner spreekt van een goede dag voor zijn ploeg. “We wisten dat we met Lars en Finn mee konden doen om de winst. Daar waren we op voorbereid en het is mooi dat het dan ook zo uitpakt. Deze week willen we meedoen in het klassement. Het was een ontzettend korte proloog en daardoor zijn de tijdsverschillen in het klassement ook minimaal. Alles ligt dus nog open. Elke dag liggen er kansen en het worden interessante etappes. We staan er ook goed voor. Eén kilometer zegt niet heel veel, maar het is wel een indicatie.”

Gerelateerde updates