Shop
Bouwman zevende in derde etappe Ronde van Slowakije, Vader steviger in bergtrui

Bouwman zevende in derde etappe Ronde van Slowakije, Vader steviger in bergtrui

Koen Bouwman is als zevende geëindigd in de derde etappe van de Ronde van Slowakije. De Nederlander van Team Jumbo-Visma volgde op de pittige slotklim een aanval van ploeggenoot Milan Vader en sprintte een drietal seconden na ritwinnaar Andrea Bagioli naar een toptienplaats. Vader breidde onderweg zijn voorsprong in het bergklassement uit.

De geel-zwarte formatie behield in de openingsfase de controle. Vader raapte op de eerste beklimming twaalf waardevolle punten op in de strijd om de bergtrui, waarna een kopgroep van vijf renners wegreed uit het peloton. Zij werden in de finale onder impuls van Vader gegrepen op de slotklim. De Nederlander zag Bouwman en Gijs Leemreize gestaag volgen, maar het trio had geen antwoord op een late uitval van leider Rémi Cavagna, Michele Gazzoli, Stefan Küng en ritwinnaar Bagioli. Bouwman sprintte in hun kielzog naar de zevende plaats.

"Het doel van vandaag was om de leiding in het bergklassement en het jongerenklassement te behouden."

Robert Wagner

“Het doel van vandaag was om de leiding in het bergklassement en het jongerenklassement te behouden”, vertelt ploegleider Robert Wagner. “Dat is gelukt. Natuurlijk wilden we ook voor de ritzege gaan, want er lag een mooi klimmetje in de finale. Milan viel volgens de afspraken aan en ook Koen en Gijs zaten daar goed mee. Uiteindelijk maakten we een klein foutje door niet te reageren op een aanval van Küng. Dat kan gebeuren in een wedstrijd als deze, maar het is natuurlijk wel jammer. Onze mannen hebben in ieder geval getoond dat ze in orde zijn. We spelen mee en hebben nog twee kansen voor de boeg.”

Foto's: Jan Melicher

Gerelateerde updates