Shop
Bouwman wint bergtrui in Czech Tour

Bouwman wint bergtrui in Czech Tour

Koen Bouwman heeft in de Czech Cycling Tour het bergklassement naar zich toegetrokken. De 26-jarige renner van Team Jumbo-Visma sprokkelde na een lange vlucht in de eerste etappe genoeg punten voor het bergklassement en consolideerde zijn voorsprong met verve in de resterende etappes. Bouwman werd zevende in het eindklassement. Pascal Eenkhoorn sprintte in de slotrit naar de vierde plaats en eindigde als achtste overall.

Team Jumbo-Visma reed in Tsjechië een aanvallende wedstrijd met een mix van World Tour-renners en renners van het Development team. De ploeg liet zich opmerken met Bouwman en Lars Boven in de vroege vlucht en noteerde toptienplaatsen in etappes met Olav Kooij en Eenkhoorn. Team Jumbo-Visma werd ook zesde in de ploegentijdrit.

Bouwman: “Het grootste doel was dat die jonge mannen van ons zouden leren. De bergtrui was zeker een doel voor de ploeg, maar niet zozeer in eerste instantie van mij. Maar nadat die jonge mannen niet wegkwamen in de eerste etappe, kwam ik ineens voorop te zitten en sprokkelde ik genoeg punten om die trui te pakken. Het was nog knap lastig om de trui te verdedigen. Er werd zeker in de laatste twee etappes heel hard gereden. Er werd constant volle bak gekoerst. Pascal en ik zaten mee en hebben nog geprobeerd een finale te rijden. Gelukkig kon ik her en der nog punten sprokkelen omdat de vroege vlucht nooit echt veel ruimte kreeg. Dus die trui is een mooie bijkomstigheid.”

Gerelateerde updates