Shop
Bouwman en Van Dijke bij eerste tien in lastige rit Coppi e Bartali

Bouwman en Van Dijke bij eerste tien in lastige rit Coppi e Bartali

In een rit door het Italiaanse middengebergte zijn Koen Bouwman en Mick van Dijke in de topt tien van de daguitslag geëindigd. Een gereduceerd peloton sprintte na de nodige hoogtemeters voor de overwinning, met een vijfde en zesde stek voor Team Jumbo-Visma als gevolg. De ritzege ging naar Mathieu van der Poel.

Rond het middaguur werd het startsein gegeven voor de rit in en om Montecatini Terme. De etappe bestond uit negen plaatselijke rondes waarin de klim naar Vico telkens als scherprechter diende. Halverwege de koers maakte het peloton een extra lus over de klim naar Goraiolo. Zes renners vormden de vlucht van de dag. Op tien kilometer van de streep werden zij bijgehaald, waarna een sprint met de overblijfselen van het peloton onvermijdelijk bleek. Hierin spurtten Van Dijke en Bouwman naar de respectievelijk vijfde en zesde plaats.

"Mick en Koen leveren een puike prestatie. Daar zijn we heel tevreden mee."

Sierk Jan de Haan

“Het doel van vandaag was om te sprinten met Mick”, vertelt ploegleider Sierk Jan de Haan na afloop. “Het was geen uitgemaakte zaak dat hij de klimmetjes onderweg zou overleven, want het was een erg lastige rit. De lopende beklimmingen werden door hem gelukkig goed verteerd. Door het hoge tempo van enkele ploegen konden de koplopers tijdig worden ingerekend. Op het eind van de rit was het voor ons zaak om goed te positioneren. Dat hebben we naar mijn mening goed gedaan. Het was een gevaarlijke finale, maar gelukkig zijn we daar als ploeg goed doorheen gekomen. Mick en Koen leveren een puike prestatie. Daar zijn we heel tevreden mee. Hopelijk kunnen we deze meerdaagse koers morgen een passend einde geven.”

 / 

Gerelateerde updates