Shop
Bijrol voor Team Jumbo-Visma op eerste koersdag in Valencia

Bijrol voor Team Jumbo-Visma op eerste koersdag in Valencia

Tijdens de eerste etappe van de Ronde van Valencia is Sam Oomen op de slotklim naar Torralba del Pinar net tekort gekomen om mee te strijden voor de ereprijzen. Debutant Milan Vader handhaafde zich lange tijd in de voorste gelederen.

Vijf renners vormden de kopgroep van de dag en kregen een maximale voorsprong van vijfenhalve minuut. Zij werden voor de laatste twee beklimmingen teruggepakt. De snelheid van het peloton werd richting de laatste twee beklimmingen fors opgevoerd. Oomen en Vader hielden lang stand bij de sterkste mannen, maar moesten passen toen er op de slotklim werd aangevallen. Oomen verloor uiteindelijk anderhalve minuut op winnaar Remco Evenepoel.

"Al met al een goede eerste test en we zijn de rit verder ook goed doorgekomen."

Marc Reef

Voor Marc Reef was het zijn eerste dag in de ploegleidersauto van Team Jumbo-Visma. “We wisten dat het een lastige dag zou gaan worden. Het is een eerste rit na een lange voorbereiding in de winter, dus het is dan altijd even kijken hoe we ervoor staan. We hadden een paar scenario’s voor ogen. De eerste was om te kijken hoever de jongens, inclusief onze sprinter David Dekker, zouden reiken op dit parcours. Daarnaast wilden we onze klimmers ondersteunen. Als het uit elkaar zou vallen, konden zij hun eigen finale rijden. Dat is volgens mij prima gegaan. Ze begonnen in een goede positie aan de laatste klim. Ze hebben alles gegeven tot aan de streep. Al met al een goede eerste test en we zijn de rit verder ook goed doorgekomen.”

“Morgen wacht een rit waarin we hopen te sprinten met David”, vervolgt Reef. “Het grote doel voor ons is om voor een ritzege te gaan in de sprints. Morgen wordt een lastig dagje, maar hopelijk is het een eerste kans.”

 / 

Gerelateerde updates