Shop
Benoot bezorgt gehavend Team Jumbo-Visma toptienplaats in Luik

Benoot bezorgt gehavend Team Jumbo-Visma toptienplaats in Luik

Tiesj Benoot is in Luik-Bastenaken-Luik als zevende geëindigd. Team Jumbo-Visma moest het zonder Sam Oomen en Tosh Van der Sande doen, maar toonde zich onderweg met onder andere een sterke Jan Tratnik.

Nog voor de start van de 109e editie van Luik-Bastenaken-Luik moest zowel Sam Oomen als Tosh Van der Sande verstek geven door positieve coronatests. Team Jumbo-Visma verloor zo twee belangrijke renners ter ondersteuning van kopmannen Benoot en Valter.

Een kopgroep van elf renners kreeg een voorsprong van zo’n vier minuten van het peloton, dat op honderd kilometer van de streep snel naderde.

Jan Tratnik toonde zijn vorm voor de Giro d’Italia en trok met nog 85 kilometer voor de wielen stevig door in het peloton. Magnus Sheffield en Valentin Madouas probeerden te volgen, maar ze moesten de 33-jarige Sloveen laten gaan. Tratnik reed alleen richting de kopgroep, waar enkel Simone Velasco zijn tempo kon volgen. Uiteindelijk werd het duo door het peloton bijgehaald op La Redoute, waar Evenepoel met nog dertig kilometer te gaan zijn aanval inleidde.

“Het was het plan om te anticiperen op mogelijke aanvallen”, zegt ploegleider Maarten Wynants na afloop. “Jammer dat Jan al gegrepen wordt door het peloton op La Redoute. Hij verloor iets te veel krachten tijdens zijn eerdere soloachtervolging op de kopgroep. Hij bewijst vandaag wel zijn goede vorm. Hij is klaar voor de Giro.”

"Het was mijn vierde Luik-Bastenaken-Luik, maar nog nooit was het zo zwaar"

Tiesj Benoot

In de achtervolging op de wereldkampioen maakte Benoot deel uit van de tweede achtervolgende groep. “Met Pidcock, Healy en Buitrago nog voor ons was de vijfde plaats uiteindelijk het hoogst haalbare voor me. Het werd de zevende plaats en daar kan ik niet ontevreden mee zijn. Het was mijn vierde deelname in Luik, maar nog nooit was het zo zwaar”, reageert de Belg.

“We hebben het uitvallen van Tosh en Sam goed opgevangen als ploeg”, voegt Benoot er aan toe. “Michel, Gijs en Attila reden sterk. Ik geloofde even in Jan zijn podiumkansen, maar aan Evenepoel was uiteindelijk niets te doen. Ik ben zeer diep gegaan vandaag, dus ik ga even rusten nu. Het was een lang voorjaar.”

Liège-Bastogne-Liège

One day race

Gerelateerde updates