Shop
Benoot bemachtigt knappe tweede plaats in Dwars door Vlaanderen

Benoot bemachtigt knappe tweede plaats in Dwars door Vlaanderen

Tiesj Benoot heeft in de semi-klassieker Dwars door Vlaanderen een mooie tweede plaats behaald. De kopman van Team Jumbo-Visma was in de Vlaamse Ardennen altijd bij de les en liet zien in een goede vorm te verkeren. In een sprint-a-deux was de teruggekeerde Mathieu van der Poel uiteindelijk te sterk.

Benoot was tevreden met zijn sterke koers. “Ik heb een goede koers gereden en mijn kans gegrepen. Toen Alpecin-Fenix op negentig kilometer van het einde aanging, was ik nog even verrast, maar daarna zat ik er altijd goed bij. De E3-prijs en Gent-Wevelgem verliepen voor onze ploeg al erg goed, dus we gaan vol vertrouwen richting de Ronde van Vlaanderen van aankomende zondag. We zijn in de breedte erg sterk.”

Op ongeveer twee kilometer van de finish ging de Belg in de aanval, maar Van der Poel zat vrijwel gelijk op het wiel. De twee reden samen weg en mochten gaan uitmaken wie in Waregem de handen in de lucht kon steken. “Ik zag toen ik demarreerde niet gelijk iemand op mijn wiel zitten, maar even later zag ik Mathieu er heel makkelijk naartoe kletsen. Ik heb meegereden om voor een plaats op het podium te gaan. In de sprint zat er niets meer op, maar ik ben uiteraard blij dat ik me zo heb kunnen laten zien.”

 / 

"Deze uitslag is goed voor het vertrouwen."

Tiesj Benoot

Op de hellingen in de volle finale, nadat de vijf vroege vluchters al waren teruggepakt, liet de nummer twee zich al goed zien. Hij dichtte meerdere keren de gaten op de aanvallen van Victor Campenaerts. “Toen Victor ging, wist ik dat ik mee moest gaan en hij herhaalde dat een paar keer. Gelukkig was ik sterk genoeg om de breuken samen met de andere vluchters te dichten. Zelf heb ik er alles aan gedaan om alleen te gaan, maar dat lukte helaas niet. Desondanks is deze uitslag goed voor het vertrouwen.”

 / 

Gerelateerde updates