Shop
Benoot bekroont sterke koers Jumbo-Visma in Strade Bianche met derde plek

Benoot bekroont sterke koers Jumbo-Visma in Strade Bianche met derde plek

Tiesj Benoot en Attila Valter hebben de zeventiende editie van de Strade Bianche mee kleur gegeven. Na talrijke uitvalspogingen eindigden Benoot en Valter op de respectievelijk derde en vijfde plaats. Tom Pidcock ging er na een lange solo met de zege vandoor.

De wedstrijd kwam in de beginfase maar moeizaam op gang. Op de 11,5 kilometer lange gravelstrook Monte Sante Marie konden de favorieten voor de zege het kruit toch niet langer drooghouden. Het peloton brak in stukken, waarbij Benoot en Valter als twee van de sterksten kwamen bovendrijven.

Op ruim twintig kilometer van de streep gaf Benoot er een ferme klap op. Even leek het erop dat de winnaar van Kuurne-Brussel-Kuurne de aansluiting ging vinden bij de inmiddels eenzame leider Pidcock. Benoot geraakte tot op enkele seconden van de Brit en kon hem zelfs zien rijden, maar de Belg strandde in het zicht van de haven.

In de straten van Siena reed Benoot uiteindelijk naar de derde plaats. Daarmee trok de 28-jarige renner zijn constante prestaties in de Italiaanse koers door. In de laatste vijf edities waarin Benoot finishte, eindigde hij telkens bij de beste acht.

"Ik had de benen om te winnen"

Ties Benoot

“Achteraf kunnen we stellen dat we met Pidcock mee hadden moeten zitten”, is Benoot gelijk na de finish zelfkritisch. “Attila en ik hebben vandaag bewezen bij de sterksten in koers te horen. De benen draaiden ook lekker rond. Het is een bevestiging van onze goede vorm. Vooraf had ik direct getekend voor een podiumplaats, maar achteraf heb ik het gevoel dat er nog meer had ingezeten. Ik had de benen om te winnen. Het is in deze koers lastig communiceren en anticiperen, omdat het vaak een chaos is. Dat maakt het wel bijzonder, de Strade Bianche liegt nooit. Ondanks het feit dat er meer inzat, kon ik genieten op het podium.”

"Wellicht hebben we wat foutjes gemaakt in de onderlinge samenwerking"

Attila Valter

Valter is trots op de prestaties van het team, maar deelt de mening dat niet het onderste uit de kan is gehaald. “Wellicht hebben we wat foutjes gemaakt in de onderlinge samenwerking. Dat trek ik mezelf wel aan. Het was de eerste keer dat ik met Tiesj samen een koers reed. Dit zijn allemaal leermomenten waarvan we in de toekomst hopelijk nog sterker worden. We kwamen dicht bij Pidcock, maar hij was vandaag de allersterkste. We streven binnen de ploeg altijd naar perfectie, maar vandaag kunnen we niet alles door een ringetje halen. We moeten echter ook niet te hard voor onszelf zijn, want we finishen met twee man bij de beste vijf”, besluit de Hongaars kampioen terecht.

Gerelateerde updates