Shop
Benoot bekroont coup Team Jumbo-Visma met zege in Kuurne-Brussel-Kuurne

Benoot bekroont coup Team Jumbo-Visma met zege in Kuurne-Brussel-Kuurne

Tiesj Benoot heeft na weergaloos ploegenspel Kuurne-Brussel-Kuurne weten te winnen. De Belg van Team Jumbo-Visma greep in een bloedstollende finale het juiste moment aan om uit de kopgroep weg te rijden. Nathan Van Hooydonck maakte het feest van de geel-zwarte formatie compleet door als tweede te finishen.

Team Jumbo-Visma begon er weer vroeg aan en probeerde op de Vlaamse beklimmingen het peloton uit elkaar te rijden. De poging slaagde grandioos. Op Le Bourliquet reed na een versnelling van Jan Tratnik een groepje van vijf met Van Hooydonck en Benoot weg uit het peloton. Dat pakte al snel een voorsprong van anderhalve minuut.

Achter de kopgroep zochten de sprintersploegen elkaar op om te kunnen achtervolgen. Christophe Laporte, Van Baarle en Tratnik volgden in hun wiel. Langzaam werd er wat van de voorsprong afgeknabbeld, maar de kopgroep werkte goed samen. Het peloton kreeg het gat niet meer dicht en de vijf vooraan gingen strijden om de zege. Van Hooydonck opende het bal door een aanvalspoging te wagen en het kostte vooral Matej Mohoric veel moeite om hem bij te halen. Nadien begon het pokeren en ging Benoot op het juiste moment aan in de laatste kilometer. Van Hooydonck stopte af en de vogel was gevlogen. Laporte won de pelotonsprint en eindigde als zesde.

"Het was weer een geweldige prestatie van de ploeg."

Tiesj Benoot

“Twee uit twee is echt ongelofelijk”, stamelt een stralende Benoot. “Het was weer een geweldige prestatie van de ploeg. We wilden vroeg aanvallen en dat lukte perfect op Le Bourliquet. Ik wil deze overwinning opdragen aan mijn vriendin en mijn dochtertje. Het is mede dankzij hen dat ik hier op dit niveau ben. Het is schitterend om nu al te kunnen winnen na mijn moeilijke periode”, verwijst Benoot naar zijn lange afwezigheid.

De 28-jarige Benoot wist dat hij het niet kon laten aankomen op de sprint. “Nathan en ik wilden met zijn tweeën het spelletje spelen. Ik had de indruk dat Wellens en Mohoric wel op de sprint gokten. Nathan viel sterk aan op drie kilometer van de meet en Mohoric had moeite om dat gaatje te dichten. Toen greep ik in de laatste kilometer mijn moment. Ik wist dat ik vol moest doorzetten om de rest uit te putten voor de sprint, zodat Nathan dan het snelst kon zijn. We hebben ons plan perfect uitgevoerd.”

Ook runner-up Van Hooydonck voelde zich uitstekend. “We hebben onze kans volop benut. Ik heb hard gewerkt richting deze periode en dit is werkelijk waar een droomstart. Voor hetzelfde geld was het mij gelukt om te winnen. Het was te verwachten dat we vroeg gingen koersen. Het zwaartepunt van deze wedstrijd ligt niet in de finale. We hadden een plan gemaakt en daar zijn we fully committed aan begonnen. Christophe is ook heel snel, maar we wisten dat er een paar mannen rapper konden zijn op deze aankomst. Dan moet je een andere situatie proberen te creëren. Het is enorm fijn om te koersen in deze ploeg.”

 / 

Gerelateerde updates