Shop
Bennett zevende op mythische Monte Zoncolan in Giro d’Italia

Bennett zevende op mythische Monte Zoncolan in Giro d’Italia

George Bennett is als zevende geëindigd in de veertiende etappe van de Giro d’Italia. De kampioen van Nieuw-Zeeland maakte deel uit van een vroege vlucht, maar moest op de Monte Zoncolan passen. Tobias Foss kende een mindere dag en verloor twee plaatsen in het klassement en staat nu elfde.

Elf renners trokken ten aanval, met voor Team Jumbo-Visma naast Bennett ook de nummer twee van gisteren en de openingsdag Edoardo Affini. De elf kregen een maximale voorsprong van meer dan acht minuten. Affini zorgde ervoor dat de kopgroep met een ruime voorsprong aan de Zoncolan kon beginnen, maar Bennett was niet bij machte om de aanvallen te pareren. Foss loste in de laatste drie kilometer uit de groep der favorieten en beperkte de schade met de hulp van Koen Bouwman.

"Ik had niet meer de benen om voor de ritzege te strijden"

George Bennett

“Ik had niet meer de benen om voor de ritzege te strijden”, aldus Bennett. “Het was een zware etappe. We reden vol gas vanaf kilometer nul en er stond veel tegenwind. We moesten voor iedere seconde vechten om vooruit te blijven. Edoardo heeft dat met verve gedaan, want hij maakte op het vlakke wel het verschil. Het beste was er daardoor eigenlijk al af aan het begin van de Zoncolan.”

"We hadden een duidelijk plan en dat was om voor de ritzege te gaan met George of Koen"

Arthur van Dongen

“We hadden een duidelijk plan en dat was om voor de ritzege te gaan met George of Koen”, aldus ploegleider Arthur van Dongen. “In de vlakke aanloop was ook het plan om Edoardo, Jos of Paul mee te hebben voor de ondersteuning. Edo en George zaten dus goed mee. Dat liep perfect volgens plan voor ons. Edoardo heeft fantastisch werk geleverd, maar omdat Astana de druk van achteren opvoerde heeft het met name George op het vlakke net iets te veel krachten gekost. Daarvoor betaalde hij op de Zoncolan de tol. Dat is jammer, want normaal moet zo’n klim hem wel liggen. Tobias moest op het steile gedeelte passen, maar beperkte de schade met dank aan Koen. Die is de hele Giro al sterk aan het rijden en dat gold ook vandaag weer.”

 / 

Gerelateerde updates