Shop
Bennett vijfde in Ronde van Burgos

Bennett vijfde in Ronde van Burgos

George Bennett heeft de Ronde van Burgos afgesloten met een vijfde plaats in het eindklassement. De kopman van Team Jumbo-Visma kon op de flanken van de Lagunas de Neila het tempo van zijn concurrenten niet volgen en zag daarmee een podiumplaats in rook opgaan.

Bennett, die bij aanvang van de slotetappe tweede stond in het algemene klassement, werd tot aan de voet van de slotklim goed omringd door zijn ploeggenoten van Team Jumbo-Visma. Sepp Kuss stond hem op de slotklim bij en trok het tempo meermaals de hoogte in om de druk op te voeren bij de concurrenten, maar de Nieuw-Zeelander moest passen. Hij kwam uiteindelijk in het zog van Kuss over de streep, op anderhalve minuut van etappewinnaar Ivan Sosa.

“Ik had gewoon de benen niet op de slotklim,” aldus Bennett. “Het was een zware dag voor mij. Ik moet de complimenten maken aan de ploeg, want aan hun heeft het niet gelegen vandaag. Ik probeerde op de slotklim mijn concurrenten te volgen, maar wellicht door te blijven proberen explodeerden mijn benen. Daarna was het vooral de schade beperken. Gelukkig zat Sepp nog bij mij. Hij heeft mijn top vijf gered. Vijfde is natuurlijk niet slecht, maar na mijn tweede plaats van eergisteren had ik op meer gehoopt.”

“George had op het steile stuk de benen niet meer om te volgen,” aldus ploegleider Arthur van Dongen. “Tot aan de slotklim voelde hij zich vrij goed. De ploeg heeft hard gewerkt en was heel sterk. Ze hebben George in een goede positie naar de klim gebracht. Sepp heeft vervolgens nog berenwerk geleverd en het verlies zoveel mogelijk beperkt.”

Terugkijkend op de afgelopen week is Van Dongen niet ontevreden. “We hebben natuurlijk de nodige pech gehad met het uitvallen van Gijs en twee keer een lekke band van Timo op cruciale momenten. Desondanks heeft de ploeg deze week als collectief goed gereden. De renners haalden een goed niveau. Het is alleen jammer dat zowel Sepp als George een slechte dag hadden, want ik denk dat er meer had ingezeten. Dat is wel jammer. Over het algemeen was het een prima week waarmee we verder kunnen bouwen naar de komende wedstrijden.”

Gerelateerde updates