Profiel
Bennett verliest tijd in natte vierde etappe Giro d’Italia

Bennett verliest tijd in natte vierde etappe Giro d’Italia

George Bennett heeft in de vierde etappe van de Giro d’Italia tijd moeten toegeven. De kopman van Team Jumbo-Visma moest op de slotklim naar Sestola de rol lossen en kwam in het bijzijn van Tobias Foss op iets meer dan drie minuten van ritwinnaar Dombrowski over de streep. Hij gaf anderhalve minuut toe op onder andere Egan Bernal.

De etappe vanuit Piacenza werd in barre weersomstandigheden verreden. De rit werd gekleurd door een omvangrijke kopgroep van vijfentwintig renners. Die streden uiteindelijk voor de dagzege. Daarachter werd Bennett door Foss en Bouwman in een ideale positie naar de slotklim gebracht, maar de Nieuw-Zeelander kon het tempo niet volgen toen er aanvallen kwamen van de andere klassementsrenners.

"Dit verlies is op zo’n klim veel, maar aan de andere kant zijn we ook net begonnen. Er kan nog veel gebeuren."

Addy Engels

Ploegleider Addy Engels had dat niet zien aankomen. “Het was geen fijne dag. Het ging niet zoals we gehoopt en verwacht hadden. Het waren moeilijke omstandigheden door het slechte weer. George was op het eind bevangen door de kou en dat brak hem op. De één verteert dat beter dan de ander, maar dat is geen excuus. Van George weten we dat hij er niet goed tegen kan. Uiteindelijk verliest hij anderhalve minuut op de eerste klassementsmannen en heeft hij met behulp van Tobias de schade nog enigszins beperkt. Dit verlies is op zo’n klim veel, maar aan de andere kant zijn we ook net begonnen. In drie weken kan er nog veel veranderen, hebben we in het verleden wel kunnen zien. Er is nog geen reden om het over een andere boeg te gooien.”

Engels blikt ook alvast vooruit op de sprintersetappe van morgen. “De snelle mannen konden vandaag heel lang mee. Ik denk dat ze de dag goed verteerd hebben. We gaan het morgen weer proberen.”

Gerelateerde updates