Profiel
Bennett knokt zich naar knappe tweede plaats in Il Lombardia

Bennett knokt zich naar knappe tweede plaats in Il Lombardia

George Bennett heeft in de Ronde van Lombardije zijn topvorm bevestigd met een knappe tweede plaats. Na zijn prachtige winst van afgelopen woensdag in Gran Piemonte, moest de Nieuw-Zeelander in Como alleen in Jakob Fuglsang zijn meerdere erkennen.

Na een snelle en attractieve start vanuit Bergamo, kozen elf renners het hazenpad. Team Jumbo-Visma was altijd op de voorste rijen van het peloton te vinden. De geel-zwarte brigade bracht Bennett in een goede uitgangspositie naar de finale van de ‘koers van de vallende bladeren’. In gezelschap van twee Astana-renners draaide Bennett op volle snelheid de laatste klim op. Een aanval van Fuglsang op een paar kilometer van de finish bleek beslissend. De Deen en Bennett kwamen beiden solo over de meet.

"Het is jammer dat ik niet heb kunnen winnen, maar toch ben ik trots op mijn prestatie."

George Bennett

“Het was een geweldige dag”, vertelt Bennett. “Ik heb deze wedstrijd vaak gereden, maar nooit was het tempo in de openingsfase zo hoog. Het team zette me perfect af aan de voet van de Madonna del Ghisallo. Sommige teams waren met meerdere renners in de finale aanwezig. Ik heb er alles aan gedaan om daarvan te profiteren, maar op een gegeven moment werd het te veel. Fuglsang kon mijn aanvallen volgen en bleek sterker te zijn. Het is jammer dat ik niet heb kunnen winnen, maar toch ben ik trots op mijn prestatie. Ik ben blij hoe we als team de voorbije Italiaanse wedstrijden hebben gereden.“

Ploegleider Addy Engels is lovend over zijn team. “Het is een geweldige podiumplaats voor George na een schitterende Italiaanse campagne voor ons. George had in Gran Piemonte al laten zien dat hij goed was, maar dit is toch nog andere koek. Om opnieuw voor de zege te strijden was prachtig, uiteindelijk was er één renner beter.”

 / 

Gerelateerde updates