Shop
Bennett klimt op Picón Blanco naar tweede plaats in derde etappe Burgos

Bennett klimt op Picón Blanco naar tweede plaats in derde etappe Burgos

George Bennett is in de derde etappe van de Vuelta a Burgos sterk naar de tweede plaats geklommen. De Nieuw-Zeelandse kopman van Team Jumbo-Visma moest na een enerverende etappe op de steile slotklim van de Picón Blanco alleen het Belgische talent Remco Evenepoel voor zich dulden. Bennett staat na drie etappes ook tweede in het klassement, op achttien seconden van de Belg.

In de korte, maar krachtige etappe met het nodige klimwerk ontstond er een kopgroep van negen die maximaal acht minuten voorsprong kreeg op het controlerende peloton. In de laatste vijftig kilometer ontstond er de nodige chaos omdat het weer ineens omsloeg en de wind sterk aanwakkerde. Hierdoor ontstonden waaiers. Team Jumbo-Visma miste in eerste instantie de slag, maar wist door gegroepeerd samen te rijden hun beide kopmannen terug vooraan te brengen en in een zetel naar de slotklim te brengen. Bennett reed vervolgens een sterke slotklim, maar moest in de slotkilometer zijn meerdere erkennen in Evenepoel.

“Dat was een prima etappe. Ik ben blij met dit resultaat,” aldus Bennett. “Het was een snelle etappe, heel warm en erg afzien. De jongens hebben echt goed werk geleverd om Sepp en mij door de waaiers te loodsen en in een goede positie aan de slotklim te brengen. We zaten in de waaiers in een goede groep en ik was nog goed omringd. Daardoor heb ik zeker een hoop energie kunnen sparen. Het was een eerste klas ritje naar de voet van de klim zeg maar. Mitchelton-Scott trok het tempo heel hoog op. Het was een kwestie van je ritme houden en proberen te volgen. Toen Chaves ging, heb ik geen moment getwijfeld, maar Evenepoel was vandaag gewoon te sterk. We gaan zien wat er de komende dagen nog in het vat zit. Er komen nog twee lastige dagen aan.”

Ploegleider Arthur van Dongen vond het een enerverende rit. “We zaten goed in de koers. Er waren negen man weg en de koers werd door Ineos en Bora prima gecontroleerd. Onze mannen zaten de hele dag attent van voren. Maar toen de wind opstak en het in waaiers getrokken werd, ontstond er chaos en spektakel. Onze mannen zijn rustig gebleven en hebben George en Sepp zo goed mogelijk ondersteund. George was vandaag heel, heel erg sterk. Het was een prima slotklim van hem. De komende twee dagen moeten we scherp en gefocust blijven, vooral met de wind hier in Burgos.”

Gerelateerde updates