Shop
Bennett derde in twaalfde etappe Giro d’Italia

Bennett derde in twaalfde etappe Giro d’Italia

George Bennett heeft zich in de twaalfde etappe van de Giro d’Italia voor de derde keer in vier dagen van zijn aanvallende kant laten zien. De kampioen van Nieuw-Zeeland ontsnapte op de slotklim met een drietal metgezellen uit een omvangrijke kopgroep. Omdat de jury de Italiaan Brambilla wegens onreglementair sprinten deklasseerde werd Bennett uiteindelijk niet vierde, maar derde.

In de etappe van Siena naar Bagno di Romagna duurde het lang alvorens er een kopgroep ontstond. Na vijfenzestig kilometer kregen zestien renners, onder wie Bennett, de ruimte van het peloton. De Nieuw-Zeelander maakte een sterke indruk en trok in de finale meerdere malen ten aanval. Toen Chris Hamilton en de latere etappewinnaar Andrea Vendrame de beslissende aanval plaatsten op twee kilometer voor de streep, liet Bennett zich ringeloren.

Tobias Foss kwam in het bijzijn van Koen Bouwman in het peloton der favorieten over de streep op iets meer dan tien minuten achterstand van de leiders. De Noor behield daarmee zijn negende plaats in het klassement.

"Je moet bereid zijn om te verliezen als je wilt winnen."

George Bennett

“Vandaag was een kans om voor de ritzege te gaan, maar in de finale moest ik gokken”, aldus Bennett. “Je moet bereid zijn om te verliezen als je wilt winnen. Ik kan niet alle aanvallen terughalen, want dan zou ik alsnog derde of vierde eindigen. Meedoen voor etappezeges in ontsnappingen is iets dat ik niet veel doe. Dus misschien duurt het ook even voordat ik het spelletje doorheb. Ik denk dat de etappes in het hooggebergte meer kansen bieden. Dan gaat het meer om de vorm van de dag dan het kat- en muisspel dat er vandaag was. Na de teleurstellingen van vorige week ben ik het vertrouwen niet verloren. Ik ga proberen er nog het beste van te maken en een etappe te winnen.”

Gerelateerde updates