Profiel
Bennett als tweede in klassement naar slotrit Ronde van Burgos

Bennett als tweede in klassement naar slotrit Ronde van Burgos

George Bennett staat ook na de vierde etappe in de Ronde van Burgos tweede in het klassement. De Nieuw-Zeelandse kopman van Team Jumbo-Visma kwam de door Sam Bennett gewonnen etappe zonder kleerscheuren door. Bennett heeft een achterstand van achttien seconden op Remco Evenepoel, met de slotetappe naar de top van de Lagunas de Neila nog voor de boeg.

De rit werd vanuit het vertrek gecontroleerd door de sprintersploegen. De vroege vlucht werd in de finale ingelopen. Team Jumbo-Visma bleef goed gegroepeerd rond Bennett en wist zijn kopman uit het gedrang te houden. Een lekke band in de laatste twee kilometer gooide vervolgens roet in het eten van de sprintaspiraties van Timo Roosen.

Ploegleider Frans Maassen zag een sterke ploeg. “Het was voor de jongens een redelijk eenvoudige etappe. Ze zaten goed van voren op de punten waar ze van voren moesten zitten en ze zaten de hele dag goed gegroepeerd rond George. Het was erg warm, dus je moest genoeg blijven drinken en koelen. Het plan was om in de finale de kaart van Timo te trekken, maar hij reed op twee kilometer lek en toen was het over. George werd vervolgens nog een beetje gehinderd door een valpartij in de laatste kilometer, maar is zelf niet gevallen. Ook weer de complimenten aan de jonge Finn Fisher-Black. Hij heeft goed werk geleverd en rijd de hele week al erg sterk.”

Morgen is de slotetappe naar de top van de Lagunas de Neila. Een etappe waar Maassen zeker nog kansen ziet. “Morgen gaan we kijken wat er nog in het vat zit en of we nog wat kunnen doen. De moraal is goed in de ploeg en George is erg sterk.”

Gerelateerde updates