Shop
Beloning voor Team Jumbo-Visma blijft uit in Ronde van Vlaanderen

Beloning voor Team Jumbo-Visma blijft uit in Ronde van Vlaanderen

Team Jumbo-Visma heeft de Ronde van Vlaanderen niet kunnen opluisteren met een mooi resultaat. Met name Anna Henderson liet zich veelvuldig zien in België, maar kwam net tekort om de besten te volgen. Marianne Vos sprintte naar een twintigste plaats.

De negentiende editie van de Hoogmis kende een snelle ouverture. Vier rensters kregen de ruimte en bleven ondanks veel tegenaanvallen lang vooruit. Op de Molenberg ging het tempo in het peloton omhoog en werden de benen van de favorieten voor het eerst getest. Nadien bleef het aanvallen regenen, maar onder andere Henderson en Karlijn Swinkels counterden sterk op vroege speldenprikjes van de favorieten.

De Koppenberg liet de wedstrijd exploderen. Vos, Henderson en Coryn Labecki hadden moeite om het tempo te volgen, maar kwamen in de afdaling terug. Een nieuwe schifting vond plaats op de Taaienberg en uiteindelijk bleven Vos en Henderson voorin over voor Team Jumbo-Visma. In de afdaling vond wederom een aanval plaats en elf rensters, inclusief een attente Henderson, pakten een gaatje. De 23-jarige Brits kampioen tijdrijden moest uiteindelijk op de Oude Kwaremont en Paterberg verstek laten gaan en liet zich terugzakken tot in de groep van Vos.

"De snellere vrouwen pakten me uiteindelijk halverwege de Oude Kwaremont en ik was leeggestreden op de Paterberg."

Anna Henderson

“Het was mooi in de kopgroep te zitten”, aldus Henderson. “De snellere vrouwen pakten me uiteindelijk halverwege de Oude Kwaremont en ik was leeggestreden op de Paterberg. Daarna heb ik me terug laten zakken zodat Marianne nog kon sprinten. Het was een zware race en een waardevolle ervaring.”

Vos reageerde teleurgesteld op haar resultaat. “Ik heb me weleens beter gevoeld na afloop van een race. Vandaag was ik gewoon echt niet goed genoeg. Ik werd er aan alle kanten af gereden.”

Ploegleider Lieselot Decroix toonde zich eveneens teleurgesteld. “We kwamen om te winnen en we hadden het plan om zo conservatief mogelijk te koersen. Op zich hebben we dat plan redelijk goed uitgevoerd, alleen zaten we in de lead-out naar de Koppenberg iets te ver achterin. Nadien hadden we alleen Coryn, Anna en Marianne nog voorin en waren we de rest al kwijt. Gelukkig had Anna een hele goede dag en vocht ze zich terug. Coryn probeerde Marianne nog naar voren te brengen, maar dat mocht niet baten. Anna heeft er alles uitgehaald, maar was kapot op het einde. Het verdict is dat we vandaag helaas niet goed genoeg waren.”

 / 

Ronde van Vlaanderen - Tour des Flandres WE

One day race

Gerelateerde updates