Bekroning na bemoedigende tijdrit blijft uit voor geplaagd Team Jumbo-Visma

Bekroning na bemoedigende tijdrit blijft uit voor geplaagd Team Jumbo-Visma

Wout van Aert heeft zijn ambitie om in de eerste van twee tijdritten in de Tour de France een gooi te doen naar de ritzege en de gele trui niet kunnen waarmaken. De Belgische wegkampioen reed een meer dan behoorlijke chronorit, maar miste de vorm van de dag om te excelleren. Hij eindigde vierde en dat was één plaats achter zijn verrassende ploeggenoot bij Team Jumbo-Visma Jonas Vingegaard. De gekwetste Primoz Roglic toonde zich strijdbaar en reed naar een verdienstelijke zevende plek. Ritwinnaar werd Tadej Pogacar.

Op het glooiende parcours van ruim 27 kilometer reden Tony Martin, Sepp Kuss en Mike Teunissen al vroeg op de dag hun race tegen de klok. Het drietal was al lang en breed gefinisht toen Steven Kruijswijk zich opmaakte voor zijn individuele inspanning. De Brabander reed een degelijke race en richtte zich enigszins op na het fysieke malheur van de eerste dagen.

Vervolgens was het de beurt aan Vingegaard, Roglic en Van Aert. De Deen ging voortvarend van start en beet zich maar net stuk op de tot dan toe snelste tijd van Europees kampioen tijdrijden Stefan Küng. Roglic deelde zijn tijdrit goed in en reed ondanks zijn gehavende gestel naar een bemoedigende zevende plaats.

"Ik ben er trots op dat ik alles uit mezelf heb gehaald vandaag."

Primoz Roglic

De Sloveen verklaarde na afloop dat het niet van een leien dakje ging. “Het was afzien vandaag. Ik heb echt alles gegeven. Ik voel me niet okselfris en zit van top tot teen onder de schaafwonden. Stapje voor stapje voel ik me wel steeds ietsje beter. We blijven als team iedere dag alles geven en dan zien we wel hoe ver we kunnen reiken. Ik ben er trots op dat ik alles uit mezelf heb gehaald vandaag. Meer kan ik niet doen.”

"Dat ik nu een toptijd neer zet in deze wedstrijd, had ik niet direct verwacht."

Jonas Vingegaard

Nummer drie Vingegaard toonde zich content met zijn persoonlijke prestatie. “Ik kan heel tevreden zijn met mijn tijd. Ik zit dicht tegen de top. Ik zie mezelf niet als een pure tijdritspecialist. Ik heb een aantal goede tijdritten gereden dit jaar. Dat ik nu een toptijd neer zet in deze wedstrijd, had ik niet direct verwacht. Het stemt me ook positief dat Primoz zich stapje voor stapje beter voelt. Ik hoop dat hij snel volledig herstelt. De wedstrijdvorm is er in ieder geval.”

"Ik heb alles gegeven en onderweg geen fouten gemaakt."

Wout van Aert

“Ik had niet verwacht dat Pogacar met de dagzege aan de haal zou gaan. Een verrassing kun je het echter niet meer noemen”, vertelde Van Aert na zijn tijdrit. De polyvalente Belg neemt zichzelf niets kwalijk. “Ik heb alles gegeven en onderweg geen fouten gemaakt. Na een aantal kilometer merkte ik dat ik niet de benen had die nodig waren om vandaag te kunnen winnen. Ik beschikte niet over een overschot. De teleurstelling overheerst nu. Ik had gehoopt dichter bij de dagzege te zitten”, besluit hij.

 / 

Gerelateerde updates