Shop
Ballerstedt slaat dubbelslag in laatste etappe Tour du Pays de Montbéliard

Ballerstedt slaat dubbelslag in laatste etappe Tour du Pays de Montbéliard

Maurice Ballerstedt heeft de afsluitende etappe van de Tour du Pays de Montbéliard gewonnen. De Duitser van Jumbo-Visma Development Team kwam met ruime voorsprong solo over de meet en wist daardoor ook het algemeen klassement van de Franse rittenkoers te winnen.

Loe van Belle van Jumbo-Visma Development Team wist gisteren de etappe te winnen en stond voorafgaand aan de laatste rit aan de leiding, maar zag de overwinning binnen de eigen ploeg blijven. Rick Pluimers eindigde in de afsluitende etappe als derde. Naast het algemeen klassement eindigde Ballerstedt ook als beste jongere en won het opleidingsteam het ploegenklassement.

“Het was echt een hectische race”, aldus Ballerstedt. “We hadden natuurlijk Loe in het geel. Maar de eerste twintig in het algemeen klassement zaten nog heel dicht op elkaar. De beslissende groep, waar ik samen met Rick zat, werkte niet goed samen. Daarom besloot ik er alleen voor te gaan. Het hele team heeft het vandaag erg goed gedaan. We waren in elke groep aanwezig. Ik ben superblij dat ik het af heb kunnen maken.”

Volgens ploegleider Sierk Jan de Haan was het team vastberaden om met de eindzege naar huis te gaan. “Natuurlijk had Loe een speciale status als geletruidrager, maar we hadden meerdere renners die er goed voor stonden in het klassement. Het was voor ons zaak om de trui in ons voordeel te gebruiken en ons overtal uit te spelen. We wilden niet controleren, maar echt de koers maken. Maurice reed uiteindelijk solo richting koploper Reuben Thompson. Onderweg moest hij zijn ketting er nog op leggen, maar in de laatste kilometers kwam hij er alsnog bij. Hij reed er meteen van weg en was gewoon ijzersterk vandaag.”

Foto: Samuel Coulon

Gerelateerde updates