Shop
Attractieve Van Aert schrijft Bretagne Classic op zijn naam

Attractieve Van Aert schrijft Bretagne Classic op zijn naam

Wout van Aert heeft de Bretagne Classic gewonnen. De 27-jarige Belg was na een attractieve finale de sterkste in de sprint van een uitgedunde groep. Van Aert brengt met zijn overwinning het aantal seizoenszeges van Team Jumbo-Visma op 42.

Zes renners reden direct na het startschot weg. David Dekker en Koen Bouwman controleerden namens Team Jumbo-Visma het tempo in het peloton en hielden het gat binnen de perken. Toch wisten tien renners naar de groep van zes te springen. Team Jumbo-Visma bleef controleren, maar de koplopers hielden lange tijd stand. Van Aert probeerde in het heuvelachtige gebied de oversteek te maken naar de uiteenspattende kopgroep. In eerste instantie mislukte zijn poging, maar tijdens de laatste plaatselijke ronde in Plouay wist de Belg met een aantal renners het gat dicht te rijden.

Nadien mocht een gereduceerde groep in een sprint uit gaan maken wie de zege op zou eisen. In eerste instantie leek Van Aert ingesloten te raken, maar de renner van Team Jumbo-Visma wist zich door de groep te manoeuvreren om vervolgens in een lange machtssprint Axel Laurance en Alexander Kamp voor te blijven. Van Aert boekte zijn negende zege van het seizoen.

"Deze overwinning doet me veel deugd."

Wout van Aert

“Het was een zware dag voor onze ploeg”, aldus Van Aert. “Ik voelde me goed in de finale, al was het lastig koersen omdat andere teams om beurten aanvielen. In de sprint gingen we met hoge snelheid richting de laatste honderden meters, maar ik zat een beetje verkeerd geplaatst. Ik moest nog enkele plaatsen terugwinnen en dankzij de snelheid van de anderen kon ik de kop pakken. Deze overwinning doet me veel deugd. Na de Tour de France heb ik de tijd genomen om te herstellen. Het is mooi dat de vorm langzaamaan weer terugkeert met een aantal belangrijke weken in het vooruitzicht.”

 / 

Gerelateerde updates