Shop
Attractief Team Jumbo-Visma komt net tekort in Amstel Gold Race

Attractief Team Jumbo-Visma komt net tekort in Amstel Gold Race

Coryn Labecki heeft de Amstel Gold Race afgesloten met een negende plaats. Gedurende de hele dag koerste Team Jumbo-Visma zeer attractief, maar op de laatste passage van de Cauberg kwam het team net tekort om mee te strijden voor de zege.

Een kopgroep vormen was in deze editie van de Amstel Gold Race geen gesneden koek. Drie rensters koesterden in de beginfase een gat van dertig seconden, maar het peloton hield er een enorm tempo op na en liet het niet begaan. Anna Henderson probeerde nadien met Pauliena Rooijakkers weg te rijden en pakte een klein gaatje. Op de Eyserbosweg werd een nieuwe kopgroep gevormd doordat verschillende favorieten de oversteek maakten naar het leidende duo. Annemiek van Vleuten versnelde vanuit de kopgroep flink op de Keutenberg en loste initieel onder andere Henderson. De Britse tijdritkampioene gaf echter niet op. Ze zette vanuit het peloton een nieuwe aanval in en kreeg het voor elkaar om vooraan terug te keren.

Vlak voor de tweede beklimming van de Cauberg werd de kopgroep gegrepen, waarna er een periode van veel mislukte aanvallen volgde. Team Jumbo-Visma reageerde met onder andere Anouska Koster attent op al deze uitvalspogingen. Uiteindelijk wisten drie rensters een klein gat te pakken. Zij bleven vooruit tot in de laatste lokale ronde. Team Jumbo-Visma begon in een goede positie aan de Cauberg, maar Labecki en Riejanne Markus konden net niet mee met het verschroeiende tempo van Van Vleuten. Labecki won uiteindelijk de sprint van de achtervolgende groep.

"We hebben een goede koers gereden vandaag."

Coryn Labecki

“We hebben een goede koers gereden vandaag”, aldus de 29-jarige Labecki. “Anna zat er vanaf het begin goed bij tussen de kanonnen. In de lokale rondes zaten we vooraan en waren we met veel rensters vertegenwoordigd. Toen het aan het einde allemaal bij elkaar kwam, was het kwestie van diepgaan. Riejanne (Markus) is in de laatste kilometers bij me gebleven en probeerde me nog terug te brengen. Ik denk dat we positief terug kunnen kijken op de inspanningen die we hebben geleverd, ook al is het uiteindelijk niet het resultaat waar we op hoopten.”

Ook racecoach Lieselot Decroix toonde zich tevreden na afloop. “De meiden zaten vandaag goed in koers. Ze hebben zich laten zien, waren voortdurend in controle en hebben als collectief gereden.”

 / 

Gerelateerde updates