Shop
Attractief Team Jumbo-Visma in Veenendaal-Veenendaal Classic

Attractief Team Jumbo-Visma in Veenendaal-Veenendaal Classic

Team Jumbo-Visma heeft in de Veenendaal-Veenendaal Classic een aanvallende koers gereden. De Nederlandse ploeg, bestaande uit een mix van profs en renners van Jumbo-Visma Development Team, toonde zich nadrukkelijk, maar kon niet voorkomen dat de koers werd beslist in een massasprint.

Development Team-renner Rick Pluimers zat samen met vier andere renners mee in vlucht van de dag. De kopgroep kreeg weinig ruimte van de sprintersploegen. Met nog 65 kilometer te gaan, zette de zwart-gele brigade zich op kop van het peloton om gebruik te maken van de opspelende wind. Zo liep de voorsprong van de vluchters snel terug en brak het peloton in stukken. Nadat het peloton weer samen was gekomen, probeerde Team Jumbo-Visma het opnieuw. Onder meer Timo Roosen en Owen Geleijn trachtten een aanval op te zetten, maar zonder resultaat.

Voor de 21-jarige Pluimers is het een mooie opsteker om mee te zitten in de vlucht van de dag. “Ik ben heel tevreden met hoe het vandaag ging. Ik was wat minder fit de afgelopen weken en heb daardoor minder kunnen trainen. Dan is het mooi om toch mee te kunnen zitten in de kopgroep.”

"Het is jammer, maar we hebben alles geprobeerd om een sprint te vermijden"

Timo Roosen

Ook Nederlands kampioen Roosen probeerde het niet op een sprint te laten aankomen. “Ik probeerde op de heuvels aan te vallen, maar de sprintersploegen waren heel goed georganiseerd. Het is jammer, maar we hebben alles geprobeerd om een sprint te vermijden. Het was een mooie wedstrijd. Het draaien, keren en de vele bochten maakten het heel slopend. Het is een sprinterskoers, maar iedereen zat wel op de limiet in de finale.”

Roosen heeft ook lovende woorden voor de jonge renners waar hij vandaag mee aan de start stond. “Het was voor Rick een boost om voorin te zitten en zich te tonen. Al mijn jonge ploeggenoten hier hadden veel moraal en het is mooi om te zien hoe onbevangen ze koersen. Ze rijden ook echt goed en dat belooft wat voor de toekomst. Voor deze jongens zijn dit de grote koersen waar ze van kunnen leren.”

Volgens ploegleider Robert Wagner hebben de jongens hun huid duur verkocht. “We hebben de kansen van vandaag benut door de twee beklimmingen en het kleine lusje waar er wind was goed te gebruiken. De jongens hebben attractief gereden en de koers hard proberen te maken, wat voor sommigen wel een verrassing zal geweest zijn. We hebben alles gedaan om een sprint te voorkomen. We hadden een plan en dat is goed omgezet, maar uiteindelijk is het toch een sprint geworden. Met deze manier van koersen mogen we zeker tevreden zijn.”

 / 

Veenendaal-Veenendaal Classic

One day race

Gerelateerde updates