Achtste plaats voor Kooij in eerste etappe UAE Tour

Achtste plaats voor Kooij in eerste etappe UAE Tour

Olav Kooij is zijn seizoen gestart met een achtste plaats in de eerste etappe van de UAE Tour. In de lus rondom Madinat Zayed lukte het de twintigjarige sprinter niet om in een kansrijke positie te komen voor de overwinning.

Vijf renners vormden een kopgroep en kregen een maximale voorsprong van vier minuten. De sprintersploegen hielden het gat gemakkelijk onder controle en op twintig kilometer van de streep zat de vluchtpoging erop. Niks stond op de brede wegen een massasprint in de weg. De trein van Team Jumbo-Visma zat in de finale goed van voren, maar Kooij kreeg in de chaotische sprint desondanks niet de mogelijkheid vol op stoom te komen.

Ploegleider Frans Maassen sprak van een goede opwarmer. “Vooraf was er een kleine dreiging dat het op de kant kon gaan, maar gedurende de rit bleek dat mee te vallen. Daardoor werd het aftellen naar de finish toe. Het was een lastige sprint voor iedereen. Het was chaotisch en dan is het lastig timen. Helaas kwam Olav niet aan sprinten toe, omdat hij ingesloten raakte. Het ging er ons vandaag om dat de klassementsmannen geen tijd zouden verliezen en dat Olav een sprint kon rijden. Dat laatste is dus niet helemaal gelukt, maar dat gaan we in de komende dagen beter proberen te doen. Morgen wacht de volgende kans.”

 / 

Gerelateerde updates