Shop
Aanvalslustige Van Aert strandt in zicht van haven in Ronde van Groot-Brittannië

Aanvalslustige Van Aert strandt in zicht van haven in Ronde van Groot-Brittannië

Wout van Aert heeft zijn huid andermaal duur verkocht in de zevende etappe van de Ronde van Groot-Brittannië. De Belg van Team Jumbo-Visma kneep er meerdere keren tussenuit, en zag zijn ultieme uitvalspoging stranden in de slotkilometer. Van Aert is met nog een etappe te gaan nog steeds de leider in het algemeen klassement.

Na zes nagenoeg volledig vlakke ritten, was de voorlaatste etappe van de Britse rittenkoers er een voor de liefhebbers van heuvels. De scherprechter lag op 25 kilometer van de meet. Op Crawley Hill liet Team Jumbo-Visma het niet na de knuppel in het hoenderhok te gooien. Olav Kooij bracht Van Aert in stelling, waarna de Belg een verschroeiend tempo hanteerde. Slechts enkele renners waren in staat het wiel van de ontketende Van Aert te houden.

Nadat de groep werd teruggepakt leek de etappe uit te draaien op een massasprint, maar niets bleek minder waar. Op vier kilometer van de streep demarreerde de 28-jarige coureur opnieuw, maar zijn aanval werd uiteindelijk met de finishlijn in zicht in de kiem gesmoord.

Van Aert legde het uiteindelijk af tegen een goed samenwerkende groep in zijn kielzog. “Ik dacht heel even dat het er goed uitzag. Ik was echter kansloos tegenover de aanstormende groep, aangezien daar nog een hoop knechten zaten die zich volledig konden leeg rijden. Ik voelde me echt goed vandaag. Ik heb misschien wat te enthousiast gereden, maar ik heb er in ieder geval alles aan gedaan. Het was mooi geweest als ik het goede werk van de ploeg had kunnen belonen met ritwinst”, stelt Van Aert.

"Ik heb misschien wat te enthousiast gereden"

Wout van Aert

“Ik ben content met het feit dat ik nog steeds in de leiderstrui sta”, is Van Aert zich bewust. “Met nog een rit te gaan staan we er goed voor, maar dit is nog allesbehalve beslist. Wellicht is het een beter plan om morgen wat voorzichtiger te koersen. Ik heb mezelf vandaag geïsoleerd door wat te vroeg aan te gaan. Ik verwacht dat het morgen een man-tegen-mangevecht gaat worden. De sterksten zullen op het parcours van morgen komen bovendrijven. Hopelijk kunnen we de eindwinst mee naar huis nemen.”

Gerelateerde updates