Shop
Aanvalslust Koster net niet beloond in Waalse Pijl

Aanvalslust Koster net niet beloond in Waalse Pijl

De vrouwenploeg van Team Jumbo-Visma heeft haar huid duur verkocht tijdens de Waalse Pijl. Met name Anouska Koster toonde zich op de Ardense wegen goed van voren, maar de Friezin werd 1500 meter voor de finish, vlak voor de Muur van Hoei, gegrepen.

Vanuit een bewolkt Hoei vertrokken de rensters in de vroege ochtend aan de 25e editie van de midweekse Ardennenklassieker. Na een aanvallende openingsfase slaagden vijf rensters erin weg te geraken uit het peloton. Zij werden halverwege de koers vergezeld door tien andere rensters, onder wie Koster.

De groep, die na de tweede passage van de Muur van Hoei nog uit tien rensters bestond, kreeg een maximale voorsprong van drie minuten, maar het peloton was niet van plan de koplopers te laten gaan. Op het moment dat de voorsten bijna waren ingerekend, versnelde Koster en sloeg ze een klein gaatje op de groep daarachter.

Op de top van de Cote de Cherave werd Koster echter weer gegrepen, waarna ze samen met de favorietengroep op weg ging naar de laatste passage van de Muur. Op deze loodzware klim kon een moegestreden Koster het tempo niet meer bijbenen en moest ze de punchers laten gaan.

"Ik voelde me heel erg goed vandaag", aldus Koster over haar sterke koers. "Ik zat in een heel mooie kopgroep. We hielden het bijna tot het eind vol. Op een gegeven moment hadden we twee minuten voorsprong en dacht ik: misschien redden we het wel tot aan Hoei."

"Jammer genoeg hadden we op de voorlaatste beklimming nog maar tien seconden over, waarna ik besloot de aanval in te zetten. Ik had een mooi gat, maar vlak voor de top werd ik gegrepen door de besten van het peloton. Toen we vervolgens met deze groep aan de muur begonnen, was ik leeg."

Team Jumbo-Visma stond met een gedecimeerd team aan de start, maar dat deerde Koster weinig. "Je hebt niks te verliezen en als je je goed voelt, kun je ook zomaar voor een verrassing zorgen. Ik ben heel blij met hoe we gereden hebben. We hebben onze kleuren goed laten zien."

 / 

La Flèche Wallonne Féminine

One day race

Uitslag
1
Marta Cavalli
FDJ Nouvelle-Aquitaine Futuroscope 03:38:37
2
Annemiek van Vleuten
Movistar Team +00:00:00
3
Demi Vollering
Team SD Worx +00:00:10
14
Anouska Koster
Team Jumbo-Visma +00:01:01
36
Amber Kraak
Team Jumbo-Visma +00:01:58
73
Aafke Soet
Team Jumbo-Visma +00:06:55

Gerelateerde updates