Shop
Aanvalslust Hessmann niet beloond in bergrit Tour of Norway

Aanvalslust Hessmann niet beloond in bergrit Tour of Norway

Michel Hessmann heeft zijn aanvalslust in de derde etappe van de Tour of Norway niet beloond zien worden. In de lastige bergrit naar Gaustatoppen reed de 21-jarige Duitser een tijdje solo vooraan, maar hij werd door de klassementsrenners bijgehaald op de slotklim.

Acht renners kozen in de vlakke openingsfase het hazenpad. Zij kregen een maximale voorsprong van drie minuten. Op de top van de tweede beklimming werden er onder leiding van Ineos waaiers gevormd en was het avontuur van de kopgroep voorbij. Michel Hessmann was alert en zat van voren, maar in de afdaling kwam de tweede groep met onder andere Mike Teunissen, Timo Roosen en Nathan Van Hooydonck terug. Hessmann reed nadien solo weg en pakte al gauw anderhalve minuut. Het tempo van het peloton ging echter omhoog bij aanvang van de Gaustatoppen en de poging van Hessmann strandde op acht kilometer van de meet.

“De vlam sloeg even in de pan op de tweede klim, omdat de wind daar op de kant stond”, vertelt ploegleider Arthur van Dongen. “Hessmann zat goed mee en van daaruit kwamen de twee groepen weer samen. Wij hadden vier man mee. Alleen Tosh Van der Sande en David Dekker zaten in een groep erachter en die zijn niet meer teruggekomen. We wisten dat we vandaag geen mannen hadden voor een toptienplaats, maar we hebben er het beste van gemaakt. Het is mooi om te zien dat een jonge renner er zo’n solo uit weet te persen. Dat biedt perspectief. Het is vandaag volgens verwachting verlopen en de focus gaat nu op de komende drie dagen.”

 / 

Gerelateerde updates