Shop
Aanvallend Team Jumbo-Visma ziet sterke Henderson naar achtste plaats rijden in Nokere Koerse

Aanvallend Team Jumbo-Visma ziet sterke Henderson naar achtste plaats rijden in Nokere Koerse

Team Jumbo-Visma heeft met veel aanvalslust de Belgische semi-klassieker Nokere Koerse betwist. Anna Henderson gooide namens de Nederlandse equipe meerdere malen de knuppel in het hoenderhok en zag zich na de finish op de kasseien van Nokereberg terug op de achtste plaats.

Onder zonnige omstandigheden dokkerden de renners over de glooiende Vlaamse wegen. Met hindernissen als de Tiegemberg, Holstraat, Nokereberg en diverse kasseistroken op het menu, zocht Team Jumbo-Visma veelvuldig de aanval in de semi-klassieker.

Op de beklimming van de Tiegemberg koos Henderson samen met vijf anderen voor het eerst de aanval. Even later volgde een nieuwe poging van de Britse en die aanval hield een stuk langer stand. Ook in de laatste ronde toonde Henderson zich een van de beteren in koers, nadat ze door werken van onder anderen Teuntje Beekhuis en Noemi Ruegg perfect was afgezet op de beklimming van de Lange Ast. Echter was aan de overmacht van Lotte Kopecky in de finale weinig te doen. De Belgische kwam solo aan in Nokere.

"Mijn teamgenoten hebben mij altijd goed in positie weten te brengen en daar ben ik ze dankbaar voor."

Anna Henderson

Henderson: “We hebben met dit jonge team een goede race gereden. Mijn teamgenoten hebben mij altijd goed in positie weten te brengen en daar ben ik ze dankbaar voor. De aanval samen met Kopecky was een mooie, maar had toch weinig zin met de controle van de andere teams. Toen Kopecky op het einde nog een keer ging kon ik niet volgen, maar daarna probeerde ik het zelf. Alleen kwam ik nooit echt dichterbij. Ik ben tevreden met een achtste plaats en we kunnen met vertrouwen naar de volgende koersen toewerken.”

Race coach Lieselot Decroix was blij met de aanvallende instelling van haar renners. “We hebben als team samen gereden en heel aanvallend gekoerst. Anna ging een aantal keer goed mee op belangrijke en beslissende momenten. Toen Kopecky de laatste keer ging, zaten we net niet strak op het wiel, maar ze was dan ook heel sterk. Ik heb een team gezien dat voor elkaar vocht en we mogen tevreden zijn over de manier waarop we in de wedstrijd zaten."

 / 

Gerelateerde updates