Profiel
Aanvallend Team Jumbo-Visma niet beloond in eerste etappe Hongarije

Aanvallend Team Jumbo-Visma niet beloond in eerste etappe Hongarije

Team Jumbo-Visma is er niet in geslaagd een topresultaat te behalen in de eerste etappe van de Ronde van Hongarije. Ondanks verschillende aanvalspogingen in de finale werd de etappe beslist in een sprint van een gereduceerd peloton. Hierin speelde de Nederlandse ploeg geen rol.

Nadat de vroege vlucht was ingerekend, was het Team Jumbo-Visma dat diverse aanvalspogingen ondernam op de laatste klim van de dag. Vlak voor de top ontsnapten Antwan Tolhoek en Tobias Foss samen met zeven andere renners. Deze kopgroep kreeg nooit meer dan twintig seconden van het aanstormende peloton. In de laatste kilometers probeerde Tolhoek nog solo naar de meet te rijden, maar hij werd ingerekend door de grote groep.

"Het was een dappere poging van Antwan"

Sierk Jan de Haan

Ploegleider Sierk Jan de Haan zag dat zijn ploeg attent van voren reed. “Op de laatste klim van de dag werd er hard gereden. De gehele ploeg zat in de voorste gelederen. Een groep sterke renners kreeg een gaatje vlak voor de top. Daar zaten Antwan en Tobias goed bij. Helaas was de samenwerking niet optimaal en groeide de voorsprong niet. Er werd veel naar elkaar gekeken. Het was een dappere poging van Antwan in de finale, maar helaas werd hij gegrepen en mondde de etappe uit in een sprint. Lennard Hofstede en Chris Harper kwamen ten val in de laatste hectometers. Afgezien van enkele schaafwonden, lijken zij er goed van af te komen.”

Gerelateerde updates