Profiel
Aanvallend Team Jumbo-Visma animeert mede zevende rit Vuelta

Aanvallend Team Jumbo-Visma animeert mede zevende rit Vuelta

Team Jumbo-Visma heeft een aanvallende instelling in de zevende etappe van de Vuelta a España niet beloond gezien met een kort resultaat. De geel-zwarte formatie was met George Bennett en Sepp Kuss vertegenwoordigd in een omvangrijke kopgroep. Beide renners vielen meerdere malen aan op de slotklim, de Puerto de Orduña, maar konden uiteindelijk het tempo niet volgen toen onder anderen Valverde ontsnapte. Ze eindigden de enerverende etappe in de achtervolgende groep, op een vijftiental seconden van ritwinnaar Michael Woods. Bennett steeg drie plekken en is terug in de top tien van het klassement.

Kopman Primoz Roglic reed de hele dag attent van voren. Op de slotklim en in de vallei naar de finish werd de Sloveen bijgestaan door Lennard Hofstede en Jonas Vingegaard. Roglic bleef vierde in het klassement en behield de groene puntentrui.

“Het was een heel zware en gekke etappe”, aldus Kuss. “Het verloop was anders dan we van tevoren verwacht hadden. Er werd continue gesprongen en de samenwerking was niet altijd even goed door de grote omvang van de groep. Al bij al was het voor ons een goede situatie met twee man voorin. Er stond heel veel tegenwind. Voor lichtgewichten als George en mezelf is het dan moeilijk om de etappe te winnen. Aan de andere kant staat George nu weer prima in het klassement met het oog op de komende bergetappes. Met twee man hoog in het klassement heb je toch meerdere opties die je kunt uitspelen.”

Voor Roglic was er vandaag geen vuiltje aan de lucht. “Er werd heel hard gereden vanuit het vertrek. De wind speelde zeker een grote rol. Het was mooi om te zien hoe aanvallend we vandaag als ploeg gekoerst hebben. Het was voor ons een prima start van de week. We winnen de etappe dan wel niet, maar we doen wel een zaakje in het klassement met George. Hopelijk kunnen we deze lijn doortrekken naar de komende dagen.”

Gerelateerde updates