Shop
Wout van Aert wil seizoen goed afsluiten in Parijs-Roubaix

Wout van Aert wil seizoen goed afsluiten in Parijs-Roubaix

Parijs-Roubaix is terug! Noord-Frankrijk en de hele wielerwereld is komend weekend in de ban van de beruchte kasseiklassieker. Wout van Aert wil zijn seizoen op een goede manier afsluiten.

‘De Hel van het Noorden’ wordt na twee jaar afwezigheid eindelijk weer verreden. De start is traditioneel in Compiègne, een stadje op tachtig kilometer van Parijs. Na honderd kilometer doemt de eerste kasseistrook op, waarna de stroken elkaar snel opvolgen. De finishlijn ligt, eveneens traditioneel, op de Vélodrome van Roubaix. In totaal moeten de renners vijfenvijftig kilometer aan kasseien overwinnen.

Wout van Aert staat aan de vooravond van zijn laatste wegkoers van het seizoen. “Het is één van de mooiste klassiekers van het jaar, dus je moet gemotiveerd zijn om hier te knallen. We hebben een goede ploeg bij ons. Ik zal pas echt voelen hoe goed ikzelf ben in de finale van zondag, als we er al een zware koers op hebben zitten. Hopelijk heb ik zondag goede benen en kunnen Mike Teunissen en ik een rol spelen in de finale.”

"Het gevoel was goed en ik hoop mijn seizoen met voldoening af te sluiten"

Wout van Aert

“De kasseiwegen zijn boerenwegen. Als daar meer verkeer overheen komt, gooien zij modder op de weg”, vertelde de 27-jarige Belg na de verkenning. “Regen of niet, er zullen sowieso een paar tricky passages tussen aan bod komen. Ik hoop niet dat het gaat regenen, omdat de koers dan heel gevaarlijk wordt. Aan de andere kant kan mijn ervaring in het veldrijden wel van pas komen als het slecht weer is. Het weer is niet te beïnvloeden. De verkenning is hier altijd heel leuk en belangrijk, bijvoorbeeld om het materiaal te testen. Voor mij is het de leukste training van het jaar. Het gevoel was goed en ik hoop mijn seizoen met voldoening af te sluiten.”

Selectie Parijs-Roubaix

Wout van Aert

Edoardo Affini

Pascal Eenkhoorn

Dylan Groenewegen

Nathan van Hooydonck

Timo Roosen

Mike Teunissen

Binche-Chimay-Binche

De Belgische semi-klassieker wordt dit jaar verreden op dinsdag 5 oktober. De kasseien in Binche vormen traditioneel het decor voor een lastige aankomst. Team Jumbo-Visma reist af met een sterke ploeg en kan met Dylan Groenewegen en Mike Teunissen rappe troeven uitspelen in de provincie Henegouwen.

Selectie Binche-Chimay-Binche

Dylan Groenewegen

Pascal Eenkhoorn

Jos van Emden

Timo Roosen

Mike Teunissen

Nathan van Hooydonck

Rick Pluimers

Gerelateerde updates