Shop
Vos ook kopvrouw in Vlaanderens Mooiste

Vos ook kopvrouw in Vlaanderens Mooiste

Met Marianne Vos als kopvrouw gaat Team Jumbo-Visma Women zondag opnieuw voor de overwinning. Een week na de winst in Gent-Wevelgem, de eerste overwinning voor de vrouwenploeg ooit, staan de rensters te trappelen voor de Ronde van Vlaanderen.

Het parcours van De Ronde is flink gewijzigd ten opzichte van vorig jaar. De wedstrijd is verlengd naar ruim 152 kilometer en telt maar liefst dertien hellingen en vijf kasseienstroken.

“Ik bereid me voor op een hele zware wedstrijd,” vertelt Vos. “Het niveau is hoog, dat bleek wel uit de afgelopen wedstrijden. Je kunt je niet verstoppen in het peloton en afwachten tot de finale. Je moet goed opletten en continu alert zijn. De motivatie na de overwinning in Gent-Wevelgem is heel hoog, dus we kijken enorm uit naar deze wedstrijd.”

"De motivatie na de overwinning in Gent-Wevelgem is heel hoog."

Marianne Vos

Racecoach Lieselot Decroix beaamt de reactie van de kopvrouw. “Iedereen heeft veel vertrouwen opgedaan afgelopen weekend. Natuurlijk wil je dan graag opnieuw voor de winst gaan. Het is belangrijk dat Marianne niet alleen komt te zitten. Van Gent-Wevelgem hebben we geleerd dat we niet op andere ploegen moeten rekenen om gaten dicht te rijden. Dat gaan we dit keer zeker meenemen in de tactiek.”

Ronde van Vlaanderen (04/04)

Marianne Vos

Riejanne Markus

Karlijn Swinkels

Anna Henderson

Anouska Koster

Romy Kasper

Gerelateerde updates