Shop
Vos, Markus en Koster kopvrouwen in Trofeo Alfredo Binda

Vos, Markus en Koster kopvrouwen in Trofeo Alfredo Binda

Team Jumbo-Visma Women maakt zich op voor de tweede WorldTour-wedstrijd van het seizoen. De vrouwenploeg start in de Italiaanse klassieker niet met één absolute kopvrouw, maar met drie leidsters: Marianne Vos, Riejanne Markus en Anouska Koster.

Vos, de enige Nederlandse op de erelijst van Trofeo Binda en tevens winnares van de laatste editie, heeft er zin in om er met de ploeg een mooie wedstrijd van te maken. “Ik rijd deze wedstrijd altijd graag. Het is een beetje een vreemde eend in de bijt tussen de verschillende voorjaarsklassiekers in de Lage Landen, maar daarom juist zo mooi. Het is een wedstrijd waar de klimsters aan hun trekken komen, maar die ook voor snelle finishers kansen biedt op de aankomst in Cittiglio. Er zijn dus verschillende scenario's mogelijk en voor de ploeg is het de uitdaging om uit te vinden hoe we het meeste kans maken.”

Naast Vos en Koster krijgt ook Markus een vrije rol toebedeeld: “Ik kijk super erg uit naar onze tweede wedstrijd in Italië. Binda is een zware wedstrijd met in de finale een aantal lokale rondes met aantal klimmetjes. Ik hoop zelf een aanvallende koers te kunnen rijden en mocht het uitkomen op een sprint met een groepje wil ik Marianne zo goed mogelijk positioneren.”

“We willen vooral aanvallend koersen,” bevestigt racecoach Lieselot Decroix. “De plaatselijke rondes maken het sowieso een lastige wedstrijd, maar we gaan niet afwachten. Uiteindelijk hopen we om met zoveel mogelijke speerpunten de finale in te gaan zodat we daar verschillende kaarten kunnen trekken. Marianne heeft natuurlijk al verschillende keren gewonnen, dus ook nu kan ze er dichtbij zitten.”

Naast de drie kopvrouwen bestaat de selectie uit Julie Van de Velde, Teuntje Beekhuis en Nancy van der Burg.

Trofeo Alfredo Binda (21/3)

Marianne Vos

Riejanne Markus

Nancy van der Burg

Julie Van de Velde

Teuntje Beekhuis

Anouska Koster

Gerelateerde updates