Shop
Vos en Markus voeren Team Jumbo-Visma aan in Strade Bianche

Vos en Markus voeren Team Jumbo-Visma aan in Strade Bianche

Marianne Vos maakt zaterdag in Strade Bianche haar seizoensdebuut op de weg. Samen met Riejanne Markus zal ze van start gaan als leider in de Italiaanse World Tour-wedstrijd. De zwart-gele vrouwenformatie van Team Jumbo-Visma maakt daarna haar opwachting in de Healthy Ageing Tour.

Vorig jaar kwam Vos na een loodzware editie als zesde over de streep op de iconische Piazza del Campo in Siena. Na afgelopen crossseizoen en een geslaagde hoogtestage op Tenerife kijkt Vos weer uit naar de eerste koers op de weg. “Afgelopen weekend heb ik de koersen gevolgd en dan gaat het kriebelen om er weer bij te zijn. De voorbereiding is goed geweest en ik heb er zin in. Al is het bij de eerste wedstrijd altijd weer even afwachten waar je staat. Strade Bianche is in ieder geval een koers die mij aanspreekt. Het is een zwaar parcours met een prachtig decor. Het is fijn om hier te zijn en al gezamenlijk een verkenning te hebben gedaan.”

Race coach Marco Postma: “De eerste wedstrijden van Marianne behoren zo vlak na het crossseizoen nog niet direct tot haar hoofddoelen. Om die reden zullen zowel Marianne als Riejanne zaterdag van start gaan als beschermde rensters.” Postma benadrukt dat de focus voor het team komende wedstrijden nog steeds ligt op het verder verfijnen van de samenwerking en communicatie onderling. “Dat ging de eerste wedstrijden al heel goed, maar daar valt nog steeds veel groei in te behalen. We zagen vandaag tijdens de verkenning dat de gravelstroken er goed bij lagen. Het is ons doel om voor die stroken als ploeg telkens vooraan te zitten. Met name sector vijf zal een beslissende strook zijn richting de finale. Iedereen voelt zich in ieder geval goed en dat geeft veel vertrouwen.”

 / 

Na Strade Bianche staat de Healthy Ageing Tour op het programma van de vrouwenploeg. Waar deze etappekoers door Nederland vorig jaar nog werd afgelast vanwege de coronacrisis keert de wedstrijd dit jaar terug als driedaagse op afgesloten omlopen. De slotetappe vindt plaats op een parcours op en rond de VAM-Berg in Wijster, waar ook het afgelopen NK op de weg werd verreden.

Strade Bianche (6/3)

Marianne Vos

Riejanne Markus

Aafke Soet

Julie Van de Velde

Teuntje Beekhuis

Anouska Koster

Healthy Ageing Tour (10/3 – 12/3)

Karlijn Swinkels

Romy Kasper

Teuntje Beekhuis

Pernille Mathiesen

Anna Henderson

Gerelateerde updates