Shop
Vingegaard en Van Baarle hervatten seizoen in Critérium du Dauphiné

Vingegaard en Van Baarle hervatten seizoen in Critérium du Dauphiné

Team Jumbo-Visma neemt van 4 tot en met 11 juni aan het Critérium du Dauphiné. Onder anderen Jonas Vingegaard en Dylan van Baarle, die zijn rentree maakt na een zware val in Parijs-Roubaix, maken deel uit van de zevenkoppige selectie.

De 75ste editie van het Critérium du Dauphiné start dit jaar in Chambon-sur-Lac. Daarna volgen drie heuvelachtige etappes, waaronder een individuele tijdrit van zo’n 31 kilometer. Op dag zeven staat de koninginnenrit met aankomst op de Col de la Croix de Fer op het programma. Onderweg moeten de renners ook nog de Col de la Madeleine en de Col du Mollard trotseren, twee beklimmingen van buitencategorie.

Op de slotdag krijgt het peloton een stevige Alpenrit voorgeschoteld. In de 152 kilometer lange rit naar Grenoble Alpes Métropole moet het peloton zes gecategoriseerde beklimmingen over, waaronder de Col du Granier. De aankomst van deze Dauphiné ligt bij de bastille van Grenoble. Om daar te komen moeten de renners nog een steile slotklim van zo’n twee kilometer aan 14,2 procent bedwingen.

"Dit jaar wil ik de Dauphiné winnen"

Jonas Vingegaard

Tourwinnaar Vingegaard keert terug in competitie na zijn zege in de Ronde van het Baskenland. “Ik voel me goed. "Mijn voorjaar verliep alvast vlekkeloos en de vorm is oké. De Dauphiné is een mooie wedstrijd, dus ik kom er steeds graag naartoe. Vorig jaar wonnen we met Roglic. Dit jaar wil ik de Dauphiné winnen.”

”In de eerste etappes kan ik me wellicht sparen. Daarna zal ik er in de tijdrit alles proberen uit te halen vooraleer we de bergen intrekken. Ik heb een sterke selectie rond me en ik weet dat iedereen in een goede vorm verkeert. We zullen het dag per dag bekijken. Het is al even geleden dat ik een wedstrijd reed, dus ik kijk er behoorlijk naar uit”, aldus Vingegaard.

Ook voor Van Baarle wordt de Dauphiné zijn eerste wedstrijd sinds begin april. De 31-jarige Nederlander liep na een val in Parijs-Roubaix breuken op in zijn hand en schouder. “De voorbereiding op de Dauphiné verliep goed. We hebben op de Sierra Nevada een goede trainingsperiode gehad. Voor mij was het even afwachten hoe groot mijn conditionele achterstand zou zijn na de blessure, maar dat viel allemaal goed mee. Ik heb mijn trainingen afgewerkt zoals ik het voor ogen had. Ik ben er klaar voor.”

"Een eerste echte test richting de Tour"

Dylan van Baarle

Van Baarle verteerde zijn overstap naar Team Jumbo-Visma goed. Hij rijdt straks voor het eerst een wedstrijd in dienst van Tourwinnaar Jonas Vingegaard. “Ik heb al meerdere trainingskampen met Jonas achter de rug, maar de Dauphiné wordt onze eerste koers samen. Daar kijk ik enorm naar uit. Ik zie het als een eerste echte test richting de Tour. Het wordt ook een goed leerproces voor ons als groep. Ik zal proberen om zoveel mogelijk mijn ervaring te delen met hen.”

Naast Jonas Vingegaard en Dylan van Baarle staan namens Team Jumbo-Visma ook Tiesj Benoot, Nathan Van Hooydonck, Steven Kruijswijk, Christophe Laporte en Atilla Valter aan de start.

Gerelateerde updates