Van Aert vol vertrouwen richting Vlaamse kasseienkoersen

Van Aert vol vertrouwen richting Vlaamse kasseienkoersen

Na een geslaagde hoogtestage en een sterke seizoenstart in Italië kijkt Wout van Aert uit naar zijn eerste koersen op de Vlaamse kasseien. “De kasseikoersen zijn de mooiste die er zijn. Uiteindelijk maak ik veel opofferingen voor die wedstrijden.”

E3 Saxo Bank Classic

“Ik kom altijd graag terug naar de plaats waar het eigenlijk allemaal een beetje begonnen is,” vertelt Van Aert, die hier in 2019 tijdens zijn debuut direct de tweede plaats wist te bemachtigen. “Ik weet nog dat ik toen goede benen had. Die binnenkomer met een podiumplaats geeft me veel vertrouwen voor deze editie. Met de E3 heb je daarnaast een ideale opwarmer voor wat er komt: de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.”

Ook over het parcours is de Belgische renner te spreken. “Het parcours is al vroeg lastig, dus je kan meteen koers maken. Het lange stuk richting Harelbeke maakt de koers spannend. Het zorgt telkens voor een spel tussen groepjes of een groep versus een vluchter. Dit zorgt ervoor dat een groepsspint zo goed als uitgesloten is. Het gaat simpelweg een mooie koers worden.”

Gent-Wevelgem

Twee dagen later staat de selectie van Team Jumbo-Visma alweer aan de start van de volgende klassieker: Gent-Wevelgem. Zoals elk jaar is de kans groot dat naast de plugstreets en hellingen de wind van grote invloed zal zijn op het koersverloop.

Zowel in de E3 als in Gent-Wevelgem wordt de Belgische kopman onder anderen ondersteund door zijn landgenoot Nathan Van Hooydonck. “Als Vlaming is het extra speciaal om deze koersen te rijden, zeker voor een echte kopman zoals Wout,” aldus Van Hooydonck

Dwars door Vlaanderen

Na het weekend is het tijd voor de kortste klassieker van het voorjaar, Dwars door Vlaanderen. Met dertien hellingen en een aantal pittige kasseienstroken evengoed een zware koers. De korte afstand zorgt ervoor dat de finale vaak al vroeg begint. Van Aert, Van Hooydonck en Timo Roosen worden in deze wedstrijd vervangen door David Dekker, Christoph Pfingsten en Olav Kooij.

E3 Saxo Bank Classic (26/03)

Wout van Aert

Nathan Van Hooydonck

Timo Roosen

Edoardo Affini

David Dekker

Pascal Eenkhoorn

Maarten Wynants

Gent-Wevelgem (28/03)

Wout van Aert

Nathan Van Hooydonck

Timo Roosen

Edoardo Affini

Jos van Emden

Pascal Eenkhoorn

Maarten Wynants

Dwars door Vlaanderen (31/03)

Edoardo Affini

Jos van Emden

Pascal Eenkhoorn

Maarten Wynants

David Dekker

Cristoph Pfingsten

Olav Kooij

Gerelateerde updates