Van Aert naar Milaan-Sanremo met vertrouwen in zichzelf en het team

Van Aert naar Milaan-Sanremo met vertrouwen in zichzelf en het team

Wout van Aert is met veel vertrouwen afgereisd naar Milaan-Sanremo. In zijn zoektocht naar een tweede overwinning in het Italiaanse monument wordt hij vergezeld door onder anderen schaduwkopmannen Primoz Roglic en Christophe Laporte.

Met Milaan-Sanremo staat het eerste monument van het seizoen op het programma. De Italiaanse klassieker volgt opnieuw het traditionele parcours. Met dit jaar weer de Passo del Turchino, over de drie Capo’s, naar de Cipressa en de Poggio om te eindigen op de Via Roma in Sanremo.

Van Aert heeft in alle rust kunnen toeleven naar ‘La Primavera’. “Na Parijs-Nice was ik behoorlijk moe, maar ik heb me optimaal kunnen voorbereiden. Ik heb op zondag nog hard gekoerst, maar woensdag voelde ik me weer fit. Ik heb goed kunnen rusten, heb ontspanning kunnen zoeken met mijn familie erbij en ik heb er leuke dagen opzitten. Heel de voorbereiding is gelopen zoals ik wilde en dat geeft veel vertrouwen.”

"Het is de eerste keer dat ik echt met zo’n sterke ploeg hier aan de start sta. Mijn doel is om opnieuw te winnen."

Wout van Aert

En vertrouwen heeft de Belgisch kampioen niet enkel in zichzelf, maar ook in zijn team. “Het is de eerste keer dat ik echt met zo’n sterke ploeg hier aan de start sta. Doordat ik zo goed omringd ben, zal ik me lang kunnen sparen. Dat is in elke koers belangrijk, maar in Milaan-Sanremo toch nog net iets belangrijker. Primoz zal er ook staan. Voor mij is hij een van de beste renners van de wereld. Als je zo iemand erbij hebt, dan betekent dat veel.”

Van Aert put ook vertrouwen uit het feit dat hij deze koers al eens wist te winnen. “Mijn doel is om hier opnieuw te winnen. Het is belangrijk voor mij dat ik hier al eens finale gereden heb, en dat al in verschillende situaties. Ik voel me minstens even goed als in 2020 toen ik hier won en nog iets beter dan in 2021 toen ik derde werd. Mijn slechtste resultaat hier is de zesde plaats. Dat was meteen bij mijn debuut. Ik kan dus wel zeggen dat deze koers me ligt en dus ga ik zeker voor de winst.”

			© Van Aert’s victory in Milan-Sanremo (2020)
© Van Aert’s victory in Milan-Sanremo (2020)

Selectie Milaan-Sanremo

Wout van Aert

Christophe Laporte

Tosh Van der Sande

Jos van Emden

Primoz Roglic

Nathan Van Hooydonck

Edoardo Affini

Gerelateerde updates