Shop
Van Aert kijkt uit naar debuut op Canadese bodem

Van Aert kijkt uit naar debuut op Canadese bodem

Wout van Aert staat komend weekend aan de start van de GP de Québec en de GP de Montréal. De Belg zette de beide WorldTour-wedstrijden in 2019 al op zijn persoonlijke programma, maar moest destijds verstek laten gaan. “Ik ben blij dat ik eindelijk hier ben. Dit is zeker iets wat al die tijd op mijn bucketlist stond.”

Van Aert bekent dat hij over de koersen veel lovende verhalen heeft gehoord van zijn collega’s in het peloton. “Ik hoorde dat alles hier op en top geregeld is. Ik kijk er naar uit dat aan den lijve te ondervinden. Zelf heb ik de koersen meerdere malen op televisie gezien. Ik moet eerlijk toegeven dat ik wedstrijden altijd al een keertje wilde betwisten en ben blij dat dat nu gaat gebeuren.”

Volledige focus

“Natuurlijk zijn deze koersen een onderdeel van mijn voorbereiding op het wereldkampioenschap”, vertelt Van Aert. “Maar ik kom hier zeker niet om slechts ritme op te doen. Het zijn twee prachtige koersen op WorldTour-niveau. Ik ben hier ook omdat ik denk dat ik in beide wedstrijden een kans maak. We staan met een sterk team aan de start. Met mijn vorm zit het wel snor. Het voelde goed om de voorbije weken na een korte tussenpoos weer in koers te zijn.”

Québec

Van Aert heeft het parcours van beide koersen aandachtig bestudeerd en weet waar de kansen liggen. “Vrijdag in Québec is de kans op een groepssprint groot. Het zal daar dus vermoedelijk aankomen op explosiviteit. Ik ben erop gebrand mooie resultaten te behalen, niet in de laatste plaats omdat ik deze koersen nog niet eerder gewonnen heb”, is de Belg ambitieus.

"Ik ben erop gebrand mooie resultaten te behalen"

Wout van Aert

Montréal

“De wedstrijd in Montréal op zondag is de zwaardere van de twee. De kans is groot dat een sterke kopgroep voor de winst gaat strijden. Dat vergt een andere manier van koersen dan vrijdag. Zelf vind ik het ook altijd speciaal om lokale rondes te rijden. Dat geeft een beetje het gevoel van een kampioenschap. Dat is niet enkel voor de renners gaaf, maar ook voor de toeschouwers.”

Eigen ervaringen

De hardrijder staat te popelen om vrijdag het rugnummer op te spelden op het Noord-Amerikaanse continent. “Na de koers kan ik meer vertellen over mijn eigen ervaringen. Ik vind het alvast heel leuk om hier te zijn. Het is mooi om deze cultuur en dit landschap te ervaren. Het gaat niet makkelijk zijn om één van deze twee koersen te winnen, maar mocht het wel gebeuren dan ben ik een zeer gelukkig mens”, sluit Van Aert zijn vooruitblik op het Canadese tweeluik af.

Selectie GP de Québec en GP de Montréal

Wout van Aert

Christophe Laporte

Pascal Eenkhoorn

Tobias Foss

Nathan Van Hooydonck

Timo Roosen

Tosh Van der Sande

Gerelateerde updates