Profiel
Van Aert kopman in Strade Bianche

Van Aert kopman in Strade Bianche

Het aangepaste klassiekerseizoen gaat op zaterdag 1 augustus van start met Strade Bianche. Wout van Aert is een van de renners die de Italiaanse World Tour-wedstrijd rijdt.

De Belg is blij dat hij binnenkort weer rugnummers op mag spelden. “Sinds begin juni werk ik specifiek toe naar de herstart van het seizoen, dus van mij mag het wel beginnen. Op trainingskamp in Tignes hebben we de puntjes op de i gezet. Mijn doel is om gelijk goed te zijn en dit zo lang mogelijk vast te houden. Strade Bianche is een hele mooie koers om mee te beginnen. In het verleden heb ik goede wedstrijden gereden na een trainingsperiode, dus daar hoop ik nu ook op. Na twee podiumplaatsen mik ik natuurlijk weer op een topresultaat.”

In de Italiaanse World Tour-wedstrijd gaat met onder anderen Amund Jansen een groot deel van de klassieke ploeg van start. “Het zijn stuk voor stuk sterke mannen. Daarom denk ik dat niet alleen ik ambitieus mag zijn, maar ook renners als Amund. We zullen er alles aan doen om een zo’n goed mogelijk resultaat te rijden,” vertelt Van Aert, die vorig jaar derde werd.

Mike Teunissen zat in eerste instantie ook in de selectie, maar wordt vervangen door Koen Bouwman.

Selectie Strade Bianche (01/08)

Wout van Aert

Paul Martens

Maarten Wynants

Antwan Tolhoek

Amund Jansen

Koen Bouwman

Bert-Jan Lindeman

Gerelateerde updates