Profiel
Van Aert gaat voor winst in de Ronde

Van Aert gaat voor winst in de Ronde

Zondag staat de Ronde van Vlaanderen op het programma. Het parcours van Vlaanderens Mooiste is enigszins gewijzigd ten opzicht van afgelopen zomer. Wout van Aert is na zijn tweede plek van vorig jaar en de winst in Gent-Wevelgem van afgelopen zondag gebrand om de Ronde dit jaar op zijn naam te schrijven.

De Ronde is 254 kilometer lang en kent negentien hellingen en zeven kasseistroken. Net als voorgaande edities zullen de renners in de finale de Oude Kwaremont en Paterberg moeten trotseren.

“De prefinale is dit jaar anders dan afgelopen zomer”, vertelt Van Aert. “Het eerste deel van de Kwaremont en de extra kasseistroken maken het wat lastiger. Daarnaast zal het meer slingeren zijn, omdat de Muur van Geraardsbergen niet is meegenomen.”

"Ik ben mentaal wat frisser en ik heb vertrouwen in mijn sprint."

Wout van Aert

De Belg voelt zich sterk en gaat met vertrouwen naar zondag toe. “Ik voel me net zo sterk als vorig jaar, maar mentaal ben ik wat frisser. Vorig jaar viel de Ronde net na de Tour en dit jaar heb ik mij goed kunnen voorbereiden. De afgelopen koersen in Italië en België hebben mij vertrouwen gegeven. De E3 en Gent-Wevelgem zijn een goede voorbereiding geweest, omdat de beklimmingen en heuvels net anders zijn dan in Italië. Ik heb ook vertrouwen in de ploeg dat ze mij tot ver kunnen afzetten. De overwinning van afgelopen zondag heeft een enorme boost gegeven en de motivatie is bij iedereen hoog. Als het zoals vorig jaar in een sprint eindigt, heb ik vertrouwen in mijn sprint.”

 / 

Ploegleider Arthur van Dongen blikt vooruit: “Na de geweldige overwinning van Wout in Gent-Wevelgem kunnen we vol zelfvertrouwen zondag aan de start staan van de 105e editie van de Ronde van Vlaanderen. Met Wout als kopman maken we kans om de koers te winnen. We zullen de wedstrijd als ploeg moeten controleren, goed positioneren en waar nodig aanvallen om een goede uitgangspositie te creëren. Wout heeft dan vervolgens meerdere troeven om uit te spelen.”

Opstelling Ronde van Vlaandere

Wout van Aert

Nathan Van Hooydonck

Edoardo Affini

Pascal Eenkhoorn

Maarten Wynants

David Dekker

Timo Roosen

Gerelateerde updates