Profiel
Van Aert absolute kopman in ‘Vlaanderens Mooiste’

Van Aert absolute kopman in ‘Vlaanderens Mooiste’

Wout van Aert is de absolute kopman van Team Jumbo-Visma in de Ronde van Vlaanderen. Hij wordt onder anderen bijgestaan door Amund Jansen, Timo Roosen en Maarten Wynants. De Ronde telt dit jaar 244 kilometer en gaat over bekende hellingen als de Oude Kwaremont, de Kruisberg en de Paterberg.

Van Aert hoopt zijn succesvolle seizoen met een kers op de taart af te sluiten. “Ik ben erg gemotiveerd voor De Ronde. Ik had vorige week in Gent-Wevelgem hele goede benen, dus ik denk niet dat die zomaar weg zijn. Mijn grootste concurrenten zijn Van der Poel en Alaphilippe. Maar afgelopen zondag lieten renners als Bettiol, Küng en Pedersen zien ook erg sterk te zijn, dus daar houd ik zeker rekening mee.”

De weervoorspellingen voor ‘Vlaanderens Mooiste’ zijn redelijk. “Ik had zwaardere omstandigheden verwacht, maar het maakt eigenlijk niet uit. De Ronde is alsnog een van de zwaarste klassiekers op de kalender. Als het goed weer is, wordt er harder gereden en wordt alsnog het kaf van het koren gescheiden.

"Ik ben erg gemotiveerd voor De Ronde"

Wout van Aert

De Belg doet daarnaast een oproep aan alle wielerfans om de wedstrijd vanuit huis te kijken. “Ik wil de fans vragen om thuis te blijven en voor de televisie van de koers genieten. Ik denk dat we dit moeten doen om ook op een volgend voorjaar te kunnen rekenen.”

Mike Teunissen is niet helemaal fit en start niet in de Ronde van Vlaanderen. Bert-Jan Lindeman vervangt hem. Teunissen hoopt er woensdag in De Panne weer bij te zijn.

Selectie Ronde van Vlaanderen (18/10/2020)

Wout van Aert

Bert-Jan Lindeman

Maarten Wynants

Timo Roosen

Amund Jansen

Pascal Eenkhoorn

Taco van der Hoorn

Gerelateerde updates