Shop
Valter en Oomen besluiten seizoen in Italiaanse najaarsklassiekers

Valter en Oomen besluiten seizoen in Italiaanse najaarsklassiekers

Komende week staan voor Team Jumbo-Visma de Giro dell’Emilia, Coppa Bernocchi, Gran Piemonte, Tre Valli Varesine en Giro di Lombardia op het programma. Team Jumbo-Visma renners Attila Valter en Sam Oomen blikken vooruit op het slot van een succesvol wielerjaar.

Voor Attila Valter markeren de Giro dell’Emilia, Tre Valli Varesini en Giro di Lombardia het einde van zijn eerste seizoen bij Team Jumbo-Visma. Hij start telkens aan de zijde van kopman Primoz Roglic. “Ik heb na La Vuelta a España een paar dagen rust gehad. Inmiddels heb ik een stuk of zes goede trainingen gedaan en merk ik dat mijn vorm best goed is. De koersen die komen liggen mij goed en daarnaast vind ik het heerlijk om in Italië te rijden. Op de korte steile hellingen die we de komende wedstrijden voor de kiezen krijgen, kan ik het beste in mezelf naar boven halen en verwacht ik onze kopmannen lang te kunnen ondersteunen.”

“Het is echt een ongelofelijk eerste jaar geweest”, gaat de 25-jarige Hongaar, die afgelopen week in eigen land gehuldigd werd vanwege zijn bijdrage aan de Vuelta-zege van Sepp Kuss, verder. “Ik leer enorm veel van de renners en stafleden, daardoor heb ik me goed kunnen ontwikkelen. Mijn huidige vorm is te danken aan de ploeg. Ik hoop deze vorm nog even door te trekken, om zo dit succesvolle jaar goed af te sluiten. Vooraf had ik nagedacht hoe mijn eerste jaar bij het team zou zijn, maar dit gaat al mijn verwachtingen te boven.”

Waar Valter zijn eerste seizoen erop zit, rijdt Sam Oomen in Italië zijn laatste wedstrijd voor de geel-zwarte formatie. De 28-jarige Brabander start normaal gesproken in de Giro dell’Emilia, Coppa Bernocchi, Gran Piemonte en Giro di Lombardia. In de Giro dell’Emilia, Coppa Bernocchi zal hij kopman Wout van Aert bijstaan. “Deze laatste wedstrijden hebben een extra speciale lading. Het is natuurlijk de laatste keer dat ik met een aantal stafleden en renners op pad ben. Ik kijk met een heel warm gevoel terug op mijn tijd bij de ploeg. Ik ben onderdeel geweest van een aantal mooie verhalen en heb prachtige mensen leren kennen. Komende week ga ik er nog een keer alles aan doen om een goede prestatie te leveren.”

Gerelateerde updates