Shop
Vrouwenploeg Team Jumbo-Visma met vertrouwen aan start Women’s Tour

Vrouwenploeg Team Jumbo-Visma met vertrouwen aan start Women’s Tour

Maar liefst 28 maanden was er geen Women’s Tour, maar op 6 juni klinkt dan toch eindelijk het startschot voor de achtste editie. De rensters van Team Jumbo-Visma stellen zich in op een aanvallende koers.

De Women’s Tour is de grootste en langstlopende internationale wielerwedstrijd voor vrouwen in Groot-Brittannië. De koers bestaat uit zes uitdagende etappes door Engeland en Wales. In totaal leggen de rensters 735 kilometer af.

De eerste etappe start op tweede Pinksterdag in Colchester, in het oosten van Engeland. De finishlijn ligt 142 kilometer verderop, op Angel Hill in Burt St. Edmunds. Marianne Vos won hier in 2014 de finale. Ook de vijfde etappe van de wedstrijd eindigt op een helling: the Black Mountain in Wales. Deze berg stijgt gemiddeld 5,3%, bevat twee venijnige haarspeldbochten en is maar liefst 7200 meter lang. Een categorie 1-beklimming en de zwaarste finish uit de geschiedenis van de Women’ Tour, aldus de organisatie. De rensters zullen dus niet veel oog hebben voor het prachtig uitzicht over de Tywi-vallei.

Elke etappe kent overigens de nodige beklimmingen. De een wat steiler dan de ander. De heuvels in etappe één, twee en zes zijn relatief eenvoudig en aangemerkt als categorie 3. De laatste etappe start op zaterdag 11 juni in Chipping Norton en eindigt in het stadscentrum van Oxford. Beide plaatsen zijn nieuw in het parcours van de Women’s Tour.

"We zullen wederom aanvallend koersen en pakken alle kansen die zich voordoen"

Race coach Carmen Small

Een van de rensters die de Women's Tour zou rijden namens Team Jumbo-Visma, was Anna Henderson. De Britse won vorige week nog het bergklassement in RideLondon Classique en verheugde zich op nóg een wedstrijd in haar thuisland. Henderson is echter niet fit en gaat daarom niet van start.
Een teleurstelling voor de ploeg, maar haar teamgenoten hebben er vertrouwen in dat het alsnog een mooie wedstrijd wordt.

Race coach Carmen Small adviseert 'haar' rensters om goed samen te werken om op die manier de kracht van het team te gebruiken.
“We zullen wederom aanvallend koersen en pakken alle kansen die zich voordoen. In etappes die eindigen in een sprint hopen we met Coryn te scoren.”

Onze selectie voor de Women's Tour:

Coryn Labecki
Riejanne Markus
Teuntje Beekhuis

Romy Kasper
Karlijn Swinkels

Gerelateerde updates