Team Jumbo Visma Women klaar voor Parijs-Roubaix Femmes

Team Jumbo Visma Women klaar voor Parijs-Roubaix Femmes

Team Jumbo-Visma Women staat zaterdag opnieuw aan de start van Parijs-Roubaix Femmes. Ook Marianne Vos is van de partij. In 2021 werd ze tweede in deze Franse kasseienklassieker.

De derde editie van Parijs-Roubaix Femmes avec Zwift gaat zaterdag van start in Denain en eindigt, net als de koers van de mannen, in Vélodrome André-Pétrieux in Roubaix. Volgens de weervoorspellers hoeven de rensters zich niet druk te maken over modder en gladde kasseien dit jaar. Het belooft 13 graden te worden en droog te blijven.

Afgelopen donderdag verkende de ploeg samen met teamcoach Lieselot Decroix een gedeelte van het parcours. “Het is een understatement dat we uitkijken naar de start. Parijs-Roubaix is dan ook een heel mooie wedstrijd. Met Marianne willen we zeker voor een goed resultaat gaan. Het team is in de volledige breedte in staat om haar in de finale bij te staan. We zijn goed voorbereid, al moet alles meezitten natuurlijk.”

Daar weet Vos zelf alles van. De Nederlandse reed in de allereerste editie in 2021 meteen naar een tweede plaats, maar vorig jaar moest ze de ‘helleklassieker’ noodgedwongen links laten liggen na een positieve covidtest. “Het was niet fijn om de wedstrijd te moeten missen”, zegt Vos. “Ik keek er erg naar uit, maar dat is nu ook het geval. Misschien is het animo om te starten zelf nóg groter omdat ik vorig jaar verstek moest laten gaan.”

"Er is geen andere klassieker zoals Parijs-Roubaix"

Marianne Vos

Volgens Vos is Parijs-Roubaix één van de mooiste wedstrijden van het seizoen. “Het is een koers die zich onderscheidt op de kalender. Toen Parijs-Roubaix in 2021 het vrouwenwielrennen werd geïntroduceerd wisten we niet echt wat we konden verwachten. De eerste editie was heel glibberig en ik werd er meteen tweede. Mijn eerste kennismaking met die koers was meteen goed en die motivatie neem ik mee naar zaterdag. Er is geen andere klassieker zoals Parijs-Roubaix, de wedstrijd is uniek.”

“We zullen absoluut proberen een goede wedstrijd te rijden", vervolgt Vos. Al heb je in Parijs-Roubaix ook altijd een dosis geluk nodig. We moeten ons best doen om steeds vooraan mee te koersen en in een goede positie te zitten. Ik hoop dat ik vervolgens een rol kan spelen in de finale."

Decroix beseft dat niet alle wedstrijden van haar team tot dusver het gewenste resultaat hadden. “We hebben dit seizoen al mooie dingen laten zien," zegt ze, "maar we willen allemaal net iets meer. Als ploeg zijn we groeiende. We leren van elke wedstrijd en nemen elke les mee naar de volgende. Zo worden we steeds sterker."

Vos wordt zaterdag bijgestaan door Coryn Labecki, Noemi Rüegg, Linda Riedmann, Nienke Veenhoven en Teuntje Beekhuis.

Gerelateerde updates