Shop
Team Jumbo-Visma Women klaar voor de Vlaamse kasseien

Team Jumbo-Visma Women klaar voor de Vlaamse kasseien

Team Jumbo-Visma Women gaat zondag van start in Gent-Wevelgem met Marianne Vos als uitgesproken kopvrouw. Een paar dagen later staat de vrouwenformatie van de Nederlandse ploeg aan het vertrek van de Belgische eendagskoers Dwars door Vlaanderen.

Na een sterk optreden en een tweede plaats in Trofeo Binda, kijkt Vos met vertrouwen uit naar aankomend weekend. “Afgelopen weken stonden in het teken van voorbereiding op de komende periode. Er staan hele mooie klassiekers op het programma in Vlaanderen en zelfs dichter bij huis in Nederland. In deze periode leef je elke week toe naar een groot doel. Afgelopen wedstrijden gingen goed en ik heb er zin in om er zondag weer tegenaan te gaan met de ploeg.”

“Gent-Wevelgem is een koers waarin verschillende aspecten voor de moeilijkheidsgraad zorgen,” vertelt de Nederlandse renster. “Je moet alert zijn op de onverharde plugstreets en zorgen dat je erbij zit in de heuvelzone met onder andere de Kemmelberg. De wind kan een rol grote rol gaan spelen op de open wegen en richting de finale.”

"De komende wedstrijden willen we echt gaan voor de overwinning."

Racecoach Lieselot Decroix

Racecoach Lieselot Decroix: “In Binda hebben de rensters weer veel vertrouwen getankt. De vorige wedstrijden stonden met name in het teken van procesdoelen van het team. De komende wedstrijden willen we echt gaan voor de overwinning. Uiteraard willen we met zoveel mogelijk rensters de finale in gaan en Marianne zo lang mogelijk ondersteunen en zorgen dat ze fris blijft. Tegelijkertijd willen we er een harde wedstrijd van maken.”

Drie dagen na Gent-Wevelgem zal het team van start gaan in Dwars door Vlaanderen. De ronde telt dit jaar ruim 122 kilometer en zoals altijd een aantal venijnige hellingen. De selectie voor deze wedstrijd zal bestaan uit Teuntje Beekhuis, Pernille Mathiesen, Karlijn Swinkels, Julie Van de Velde en Anouska Koster.

Gent-Wevelgem (28/03)

Marianne Vos

Nancy van der Burg

Karlijn Swinkels

Anna Henderson

Riejanne Markus

Romy Kasper

Dwars door Vlaanderen (31/03)

Teuntje Beekhuis

Pernille Mathiesen

Karlijn Swinkels

Julie Van de Velde

Anouska Koster

Gerelateerde updates