Shop
Team Jumbo-Visma Women keert terug naar België voor Hageland en Westhoek

Team Jumbo-Visma Women keert terug naar België voor Hageland en Westhoek

Dit weekend keert de vrouwenploeg van Team Jumbo-Visma weer terug naar Vlaams grondgebied voor twee eendaagse koersen: Dwars door het Hageland en Dwars door de Westhoek.

De selectie bestaande uit Romy Kasper, Anna Henderson, Aafke Soet en Karlijn Swinkels zal zaterdag van start gaan in Dwars door het Hageland. Deze wedstrijd, ook wel de Strade Bianche van het Hageland genoemd, bestaat uit maar liefst twaalf gravelstroken die elkaar continu opvolgen. De finish vindt plaats op de Citadel van Diest, die wordt totaal drie keer beklommen.

Op zondag maakt de vrouwenploeg haar opwachting in Dwars door de Westhoek. Na een heuvelachtige start vlakt het parcours af en eindigt met drie plaatselijke ronden in Boezinge.

“Het zijn qua karakter twee hele verschillende wedstrijden,” vertelt racecoach Marco Postma. “In het Hageland zijn er veel gravelstroken en smalle wegen wat betekent dat we continu alert moeten zijn en moeten zorgen dat we vooraan zitten. Na de verwachte afvalrace is de slotklim richting de Citadel van Diest een finale die Anna goed ligt. In de Westhoek zal het aankomen op de sprinters. We hebben met deze selectie in Thüringen laten zien dat we goed mee kunnen doen en zaten een paar keer heel dicht bij het podium. De meiden hebben afgelopen week allemaal goed kunnen herstellen dus ik denk dat we zeker wat kunnen verwachten.”

Dwars door het Hageland (5/6)

Karlijn Swinkels

Romy Kasper

Anna Henderson

Aafke Soet

Dwars door de Westhoek (6/6)

Karlijn Swinkels

Romy Kasper

Jip van den Bos

Anna Henderson

Aafke Soet

Gerelateerde updates