Shop
Team Jumbo-Visma Women gaat voor dagsuccessen in Spanje

Team Jumbo-Visma Women gaat voor dagsuccessen in Spanje

Deze week staat de zevende editie van de Ceratizit Challenge by la Vuelta op het programma. Het belooft met vier etappes de zwaarste editie tot nu toe te worden. De rensters van Team Jumbo-Visma Women gaan in de Spaanse rittenkoers op jacht gaan naar dagsuccessen.

De Ceratizit Challenge begon in 2015 als een eendaagse wedstrijd in Madrid. In 2018 werd daar een tijdrit aan toegevoegd en vanaf 2019 stonden er drie etappes op het programma. De wedstrijd van dit jaar belooft echter de zwaarste van alle edities te worden. De wedstrijd in het noordwesten van Spanje bestaat uit twee klimetappes, een klimtijdrit richting het skistation van Manzaneda en op zondag een sprintfinale in Santiago de Compostela. De vierdaagse rittenkoers eindigt op de dag dat ook de Vuelta a España voor mannen zijn besluit kent.

"Het wordt een hele zware koers met heel veel hoogtemeters."

Riejanne Markus

Riejanne Markus, die woensdag haar zevenentwintigste verjaardag viert, kijkt uit naar de Spaanse etappewedstrijd. “Ik heb er super veel zin in. Het wordt een hele zware koers met heel veel hoogtemeters. Tegelijkertijd maakt dat het ook een hele mooie uitdaging om er wat moois van te maken. Ik kijk ook uit naar de tijdrit. Ondanks dat het een zwaar parcours is, en ik liever een iets vlakkere tijdrit heb, zal het een goede laatste oefening zijn voor het Europees Kampioenschap.”

Ceratizit Challenge by La Vuelta (02/09 – 05/09)

Aafke Soet

Anna Henderson

Riejanne Markus

Jip van den Bos

Amber Kraak

Nancy van der Burg

Gerelateerde updates