Profiel
Team Jumbo-Visma trekt met vrijbuitersploeg naar Tirreno

Team Jumbo-Visma trekt met vrijbuitersploeg naar Tirreno

Van 7 tot en met 14 september staat Team Jumbo-Visma aan de start van de Tirreno-Adriatico. De Nederlandse World Tour-ploeg trekt zonder uitgesproken kopman naar de Italiaanse rittenkoers, waardoor meerdere renners voor hun eigen kans mogen gaan.

In 2019 won Team Jumbo-Visma met Primoz Roglic de Tirreno-Adriatico. De Sloveen, momenteel actief in de Tour de France, wist in de afsluitende tijdrit naar San Benedetto del Tronto het eindklassement naar zijn hand te zetten en liet Adam Yates met welgeteld één seconde achter zich in de algemene rangschikking.

Ploegleider Addy Engels geeft iedere renner van zijn ploeg gelijke kansen in de Tirreno. “Het ontbreekt ons aan een echte kopman die voor het klassement of de sprints gaat. Elke dag zullen we de race analyseren en kijken we waar onze kansen liggen. Aan de hand van die inschatting maken we een plan per etappe. Daarnaast is deze wedstrijd ook een voorbereiding op het restant van het seizoen. Conditioneel kunnen we weer een stap zetten richting de Giro d’Italia en de klassiekers.”

"Ik heb hard gewerkt om weer fit te worden."

Mike Teunissen

Voor Mike Teunissen wordt het zijn eerste wedstrijd na de herstart van het wielerseizoen. De 28-jarige renner van Team Jumbo-Visma stond enige tijd aan de kant met een knieblessure na een val op hoogtestage in Tignes. Inmiddels is hij weer fit genoeg om te starten in een wedstrijd. “Ik ben erg blij dat ik weer kan en mag koersen. Daar heb ik heel lang naar uitgekeken. Ik heb hard gewerkt om weer fit te worden. Voor mij is het belangrijk om weer wedstrijdkilometers te maken. Hopelijk kom ik de week goed door en is de Tirreno een opmaat naar de resterende wedstrijden die nog op het programma staan”, aldus Teunissen.

Selectie Tirreno-Adriatico (07/09-14/09)

Pascal Eenkhoorn

Jos van Emden

Paul Martens

Christoph Pfingsten

Timo Roosen

Mike Teunissen

Maarten Wynants

Gerelateerde updates